Citigroup ar putea anunta deprecieri ale activelor de 24 miliarde dolari

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 10:14
1088 citiri
Citigroup ar putea anunta deprecieri ale activelor de 24 miliarde dolari

Citigroup Inc. ar putea anunta deprecieri ale activelor de 24 miliarde dolari si ar putea concedia pana la 20.000 de angajati ca parte a unui plan de a reduce costurile si a majora baza de capital, conform unor informatii publicate pe site-ul CNBC, citate de Reuters.

Conform CNBC, planurile Citigroup in acest sens vor fi prezentate marti, cand grupul american isi va anunta rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru din 2007.

Analistii se asteapta ca Citigroup sa anunte pierderi majore precum si un program de concedieri masive, menit a reduce costurile operationale intr-un mediu de afaceri tot mai dificil.

Multi analisti cred ca Citi isi va suspenda sau reduce dividendul, incercand prin aceasta masura sa economiseasca aproximativ 10 miliarde de dolari pe an, conform Reuters.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.