Citigroup ar putea plati sapte miliarde de dolari pentru a scapa de o investigatie in SUA

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 11:59
1134 citiri
Citigroup ar putea plati sapte miliarde de dolari pentru a scapa de o investigatie in SUA

Citigroup este aproape de un acord cu Departamentul de Justitie din SUA in cadrul caruia ar plati circa 7 miliarde dolari pentru a scapa de acuzatii ca ar fi vandut instrumente financiare garantate prin ipoteci cu probleme inaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situatiei pentru WSJ.

Banca si autoritatile americane finalizeaza detaliile unei intelegeri care ar ajuta institutia de credit sa evite un proces federal in privinta ipotecilor, au spus sursele.

Un acord ar putea fi anuntat incepand de saptamana urmatoare.

Apropierea de o intelegere amiabila marcheaza o schimbare semnificativa fata de mijlocul lunii iunie, cand Departamentul Justitiei a avertizat ca intentioneaza sa deschida un proces daca Citigroup nu creste substantial suma oferita, scrie cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

Citigroup a propus initial patru miliarde de dolari

Citigroup a propus initial statului 4 miliarde de dolari, in timp ce autoritatile au incercat sa obtina 10 miliarde de dolari, au spus sursele.

Banca a sustinut ca actiunile sale de dinaintea crizei nu ar trebui sa impuna penalitati atat de mari si ca ar trebui sa plateasca mult mai putin decat JPMorgan Chase, care a acceptat un acord amiabil in valoare de 13 miliarde de dolari.

JPMorgan a vandut semnificativ mai multe instrumente financiare garantate prin ipoteci inaintea crizei, au spus sursele.

Unii investitori mari, care au considerat suma de 10 miliarde de dolari ca fiind excesiva, au sugerat ca Citigroup sa riste un proces in instanta daca nu poate scapa de acuzatii prin plata a 3-4 miliarde de dolari.

Analistii se asteptau ca o intelegere cu statul sa coste banca circa 5 miliarde de dolari.

#citigroup amenda, #citigroup sua , #stiri Citigroup