FBI ancheteaza un atac informatic asupra Citi

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:13
1394 citiri
FBI ancheteaza un atac informatic asupra Citi

Biroul Federal de Investigatii (FBI) investigheaza un atac informatic asupra unei subsidiare a grupului financiar Citigroup, din care ar fi rezultat un furt de zeci de milioane de dolari realizat de hackeri, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Wall Street Journal si preluate de NewsIn. 

Hackerii care par a fi apropiati ai unui grup de criminalitate informatica din Rusia au tintit subsidiara Citibank, care include banca de retail nord-americana si alte afaceri.

Anchetatorii nu au reusit sa-si dea seama daca hotii au accesat sistemele bancii direct sau prin intermediari.

Atacul subliniaza estomparea liniilor dintre amenintarile cu caracter penal si cele la adresa securitatii nationale in spatiul cibernetic.

Hackerii au mai atacat si alte doua entitati, inclusiv o agentie guvernamentala americana, potrivit surselor citate de WSJ.

Citibank ar fi fost atacata vara trecuta, dar investigatorii banuiesc ca atacul ar fi putut avea loc cu un an inainte.

Cu toate acestea, oficialii bancii au negat orice informatie referitoare la atac sau la ancheta FBI.

"Nu au avut nicio bresa in sistem si nu am avut pierderi, nici in conturile clientilor, nici in ale bancii", a declarat directorul general al serviciului de securitate al Citigroup, Joe Pedro, care a adaugat ca "orice referire ca FBI ar lucra la un caz la Citigroup referitor la pierderi de zeci de milioane este neadevarata".

Biroul de presa al FBI nu a putut fi contactat de Reuters in afara programului normal de lucru, iar reprezentantii din Hong Kong ai Citigroup nu au fost disponibili pentru comentarii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fbi, # atac, # informatic, # citigroup , #stiri Citigroup