Guvernul SUA salveaza Citigroup pentru a treia oara

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 16:48
1950 citiri
Guvernul SUA salveaza Citigroup pentru a treia oara

Guvernul Statelor Unite a facut noi eforturi pentru a salva Citigroup, cazand de acord a treia oara ca va diminua participatia existenta a actionarilor din cadrul companiei cu 74%, anunt ce a depreciat cu 48% titlurile grupului bancar, potrivit Bloomberg

Departamentul Trezoreriei a acceptat sa transforme actiuni preferentiale de 25 miliarde dolari in actiuni ordinare, atata timp cat actionarii privati sunt de acord cu aceleasi conditii, potrivit unui comunicat guvernamental.

Statele Unite nu intentioneaza sa injecteze imediat fonduri suplimentare, dupa ce anul trecut au alocat companiei cu sediul la New York 45 miliarde dolari.

"Este pur si simplu incredibil. Guvernul face regulile din mers, iar o separare continua este probabila in carti", a spus David Rovelli, directorul administrativ al companiei new-yorkeze Canaccord Adams, in cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune Bloomberg.

Citigroup, de asemenea, si-a majorat pierderile din 2008 cu 48%, la 27,7 miliarde dolari, in contextul in care a avut de suportat o pierdere la nivel contabil pentru valoarea unor afaceri achizitionate care s-au depreciat.

Pierderea mai mare si implicarea mai ampla a guvernului complica incercarea directorului executiv Vikram Pandit de a restabili increderea in companie, dupa ce actiunile s-au depreciat pana la cel mai mic nivel al ultimilor 18 ani.

Guvernul Statelor Unite sprijina Citigroup, din cauza ingrijorarilor ca un colaps al bancii ar putea tulbura si mai mult pietele mondiale afectate grav de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua, #depreciat, #director, # actionari , #stiri Citigroup