Pierderile record sparg Citigroup

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 13:48
1484 citiri
Pierderile record sparg Citigroup

Banca americana Citigroup a anuntat azi ca se va separa in doua, dupa ce a avut noi pierderi considerabile in trimestrul al patrulea, relateaza AFP. Citigroup a raportat pierderi de 8,29 miliarde dolari in al patrulea trimestru, incheind astfel cel mai dur an din istoria sa, in contextul crizei financiare, scrie Bloomberg.


Pierderea neta de 1,72 dolari/actiune vine dupa pierderi de 9,8 miliarde dolari, sau 1,99 dolari/actiune, cu un an in urma, a anuntat compania.


Compania de servicii financiare Citigroup Inc a fost de acord cu o fuziune intre divizia sa de brokeraj, Smith Barney, si Morgan Stanley, iar investitorii se aseapta ca aceasta sa vanda alte active pentru a castiga capital si a izola activele toxice de restul bancii.


Citigroup a primit 25 miliarde dolari din partea guvernului Statelor Unite in octombrie si o alta injectie de capital de 20 miliarde dolari in noiembrie, ca parte a unui plan de salvare.


Compania cu capital mixt formata impreuna cu Morgan Stanley ar crea cea mai mare companie de brokeraj, avand peste 20.000 angajati si 1.700 miliarde dolari in active ale clientilor.


Morgan Stanley ar urma sa plateasca 2,7 miliarde dolari catre Citigroup, pentru a obtine 51% din noua companie, participatia putand creste pana la 100% in urmatorii cinci ani.