Scandal la nivel inalt. Fost vicepresedinte Citigroup, acuzat de deturnarea a 19 mil. dolari

Luni, 27 Iunie 2011, ora 23:57
1243 citiri
Scandal la nivel inalt. Fost vicepresedinte Citigroup, acuzat de deturnarea a 19 mil. dolari

Fostul vicepresedinte al departamentului de trezorerie al Citigroup, Gary Foster, a fost acuzat de procuratura americana de deturnarea a 19 milioane de dolari din conturi ale clientilor bancii catre un cont privat al sau, transmite Bloomberg.

Foster, in varsta de 35 de ani, a fost arestat duminica pe aeroportul John F. Kennedy din New York, la intoarcerea dintr-o calatorie in Thailanda, si a fost acuzat de frauda bancara, potrivit unui comunicat al procuraturii americane.

Bancherul este acuzat ca a transferat bani din diverse conturi deschise la Citiogroup catre contul de lichiditati al bancii si ulterior catre un cont al sau la o alta banca.

"Acuzatul se pare ca si-a folosit cunostintele despre operatiunile bancii pentru a comite aceasta infractiune", se arata in comunicat. Citigroup afirma ca a informat autoritatile imediat ce a descoperit tranzactiile suspecte.

" Suntem indignati de actiunile acestui fost angajat.

Citi a informat autoritatile imediat ce a descoperit tranzactiile suspecte si cooperam deplin pentru a ne asigura ca Foster este pedepsit conform legii ", a declarat un purtator de cuvant al bancii.

#citigroup, #deturnare fonduri, #dolar, #scandal , #stiri Citigroup