Coca-Cola vrea sa investeasca 5 mld. de dolari in India pana in 2020

Marti, 26 Iunie 2012, ora 15:01
2205 citiri
Coca-Cola vrea sa investeasca 5 mld. de dolari in India pana in 2020

Producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola a anuntat marti ca, impreuna cu companiile partenere, are de gand sa investeasca cinci miliarde de dolari in India in urmatorii opt ani, in incercarea de a-si creste prezenta pe una din pietele cu cel mai puternic ritm de crestere, transmite Reuters.

Anterior, in luna noiembrie a anului trecut, Coca Cola anunta ca in perioada 2012-2017 va investi doua miliarde de dolari pentru a-si extinde operatiunile din India, inclusiv prin construirea de noi fabrici de imbuteliere.

Directorul general Muhtar Kent a precizat marti ca grupul american a decis sa-si majoreze planurile de investitii deoarece crede ca piata din India ofera oportunitati imense.

"Coca-Cola va investi cinci miliarde de dolari in India pana in 2020. Investitia in India face parte dintr-un program de investitii in valoare de 30 de miliarde de dolari pe care compania si l-a propus la nivel global. India urmeaza sa devina una din primele cinci piete pentru Coca-Cola, in conditiile in care in prezent este numarul sapte", a declarat Muhtar Kent.

In prezent, India este pentru Coca-Cola una din pietele emergente cu cel mai puternic ritm de crestere. In perioada ianuarie - martie 2012, vanzarile Coca Cola pe piata din India au crescut cu 20%, comparativ cu o crestere de 9% in China si o crestere de 4% in Brazilia.

In Romania, Coca-Cola Hellenic, al doilea mare imbuteliator de produse Coca-Cola la nivel mondial, detine patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei, dupa ce a inchis unitatea de productie de la Oradea, pentru eficientizarea activitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Coca Cola investitii, #Coca Cola investitii India, #Coca Cola vanzari India , #Investitii