Apple, McDonald's, Google, Coca Cola si Pepsi, cele mai respectate companii din lume

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 18:18
2837 citiri
Apple, McDonald's, Google, Coca Cola si Pepsi, cele mai respectate companii din lume

Celebra revista americana Barron's realizeaza in fiecare an topul celor mai respectate companii din lume, chestionand 92 de administratori de fonduri de investitii in ceea ce priveste gradul de respect sau incredere pe care il manifesta fata de cele mai mari 100 de companii din lume, scrie money.ro, citat de NewsIn.

In 2011, Apple si-a consolidat titlul de cea mai respectata companie din lume, pe care l-a castigat si in 2010, obtinand un scor de 68% din voturile de inalt respect ale investitorilor chestionati de Barron's.

Principalul motiv pare sa fie capacitatea companiei de a redefini piata de consumer-electronics, inventand dispozitive de telecomunicatii care devin apoi necesitati ale consumatorilor, precum si faptul ca obtine venituri suplimentare din vanzarea aplicatiilor pentru iPhone si iPad.

Pe locul 2 in top se claseaza Amazon, care a inregistrat o crestere spectaculoasa in acest an in ceea ce priveste respectul investitorului, urcand de pe locul 10 direct pe a doua pozitie a clasamentului.

Catalogata ca un succes trecator in timpul primei bule dotcom, Amazon a ajuns in prezent sa genereze venituri anuale de peste 34 de miliarde de dolari si sa atinga o valoare de piata de aproape 84 de miliarde de dolari.

Berkshire Hathaway, aflata pe locul 3, este o prezenta constanta in top 10, urcand in 2011 doua pozitii, de pe locul 5 pe care il ocupa anul trecut.

Barron's pune aceasta evolutie pe seama unui vot de incredere acordat fondatorului companiei, Warren Buffett.

Gigantul IBM ramane pe locul patru si anul acesta, sugerand faptul ca, in sfarsit, investitorii au inceput sa aprecieze mutarea, controversata la timpul ei, facuta de companie acum cativa ani atunci cand a ales sa se concentreze pe software si servicii, in loc de mainframe-uri si computere personale.

McDonald's intra pentru prima oara in top 5, urcand doua pozitii fata de anul trecut, cand ocupa locul 7.

Reprezentantii Barron's cred ca, bine facuti, chiar si burgerii pot fi la fel de sexy ca iPad-urile.

Google a urcat doua pozitii in top fata de anul trecut, atunci cand ocupa locul 8.

Acest salt se datoreaza succesului reputat de curand de Android, care a devenit la inceputul acestui an cel mai popular sistem de operare mobil din lume, detronand Nokia dupa multi ani, cred cei de la Barron's.

Totodata, 3M a urcat in 2011 nu mai putin de opt pozitii, pana pe locul 7, de pe pozitia a 15-a anul trecut.

In randul investitorilor numele 3M trezeste "respect" in proportie de 47 % si "inalt respect" in proportie de 34%.

Coca Cola, aflata pe locul 8, a intrat anul acesta in top 10, dupa ce anul trecut ocupa pozitia a tresprezecea.

Investitorii "respecta" Coca Cola in proportie de 57%, in timp ce doar 29% manifesta un "inalt respect" pentru aceasta companie.

Locul 9 este ocupat de PepsiCo, care nu a reusit nici anul acesta sa isi depaseasca principalul rival, Coca Cola, desi a inregistrat o crestere substantiala in preferintele investitorilor, urcand de pe pozitia 17 pe locul 9.

Procter&Gamble a fost una dintre companiile care s-a clasat in mod constant in top 5, insa nu si anul acesta, cand se regaseste pe locul 10.

Singura companie din top 10 care inregistreaza o scadere - de pe locul 3 pe 10 - P&G pare a fi dezamagit investitorii din cauza ca actiunile sale au inregistrat anul trecut o crestere de doar 6% , acestia fiind ingrijorati ca produsele mai scumpe ale companiei s-ar putea dovedi a fi necompetitive in noua lume in care ne-am trezit dupa recesiune. 

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#apple, #coca cola, #google , #stiri Coca-Cola