Coca-Cola a raportat un profit trimestrial in crestere cu 55%

Marti, 09 Februarie 2010, ora 17:23
2076 citiri
Coca-Cola a raportat un profit trimestrial in crestere cu 55%

Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, si-a sporit profitul cu 55% in al patrulea trimestru din 2009, in contextul in care volumele au inregistrat o crestere puternica pe piete precum China si India, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Profitul net a crescut la 1,54 miliarde dolari, de la 995 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

Castigurile au fost in ton cu estimarile analistilor consultati de Bloomberg.

Volumele au crescut cu 29% in China si cu 20% in India, ceea ce a contribuit la avansul de 5% inregistrat la nivel mondial, contrabalansand scaderea vanzarilor din America de Nord.

Veniturile au crescut cu 5,4%, la 7,51 miliarde dolari, a precizat compania.

Analistii prevedeau, in medie, venituri de 7,26 miliarde dolari.

Veniturile din Eurasia si Africa au crescut cu 6,9%, la 542 milioane dolari.

Veniturile au crescut cu 19%, la 1,12 miliarde dolari, in timp ce veniturile din America de Nord au scazut cu 4,5%, la 1,89 miliarde dolari.

Coca-Cola a rascumparat anul trecut actiuni in valoare de circa 1,5 miliarde dolari, cu 500 milioane dolari peste nivelul anuntat pe 20 octombrie.

In al treilea trimestru, compania a rascumparat actiuni pentru prima oara in ultimul an, dupa ce a economisit fonduri pentru tentativa de preluare a China Huiyuan Juice Group, esuata intre timp. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coca, # Cola, # profit, # crestere , #stiri Coca-Cola