Coca-Cola HBC inaugureaza o termocentrala de peste 6MW

Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:09
1950 citiri
Coca-Cola HBC inaugureaza o termocentrala de peste 6MW

Coca-Cola HBC Romania si ContourGlobal vor inaugura langa fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la sfarsitul lunii iulie, o termocentrala de 6,1MW electrici si 3,7MW termici, printr-o investitie de 16 milioane euro, potrivit datelor transmise de Coca-Cola, la solicitarea Agentiei NewsIn.

"Coca-Cola HBC Romania a subinchiriat o parte din terenul pe care se afla fabrica sa din Ploiesti companiei ContourGlobal. Valoarea proiectului este de 16 milioane de euro si este suportata de partenerul nostru, iar Coca-Cola este principalul beneficiar al productiei.

Centrala in cogenerare de la Ploiesti va furniza energie electrica, apa calda/rece si caldura pentru facilitatile de productie ale fabricii si va reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 40% comparativ cu cele actuale", potrivit datelor companei.

Constructia termocentralei a inceput in luna noiembrie 2008 si va fi integral operationala la sfarsitul lunii iulie 2009, avand in vedere ca in prezent este in testari. Circa 200 de oameni au lucrat la constructia acestui proiect, care se intinde pe o suprafata de 2.100 metri patrati si are 15 metri inaltime.

"Termocentrala de la Ploiesti face parte dintr-un proiect amplu de eficientizare a consumului de energie demarat la nivelul Grupului Coca-Cola Hellenic, al carui scop este reducerea emisiilor anuale de dioxid de carbon cu peste 20% la nivelul tuturor capacitatilor de productie, prin dezvoltarea a altor 14 astfel centrale in cogenerare in intregul grup", spun reprezentantii Coca-Cola.

De asemenea, o a doua astfel de termocentrala urmeaza sa fie construita la Timisoara si va fi operationala in 2010.

Proiectul este dezvoltat in toate tarile in parteneriat cu ContourGlobal, o companie privata care dezvolta, achizitioneaza si opereaza companii de generare de energie electrica la nivel global. In prezent, opereaza opt unitati pe patru continente cu o capacitate instalata de aproximativ 1.000 MW si este in proces de dezvoltare a altora noi ce insumeaza peste 10.000 MW.

#coca, #cola, #productie, #termocentrala , #stiri Coca-Cola