Coca-Cola se muta din Iasi in Moldova

Vineri, 28 August 2009, ora 09:18
1664 citiri
Coca-Cola se muta din Iasi in Moldova

Coca-Cola HBC va transfera liniile de productie ale fabricii din Iasi in Republica Moldova si productia din Floreni, judetul Suceava, la unitatea invecinata, din Poiana Negri, a anuntat, joi, compania. 

"Ca urmare a evaluarilor periodice de activitate si infrastructura, in conditiile in care fabrica Iasi produce cu preponderenta pentru Republica Moldova, compania a luat decizia transferarii capacitatii de productie din Iasi in Republica Moldova.

Depozitul din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca Centru de Distributie in cadrul infrastructurii existente, iar operatiunile noastre de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continua activitatea in Iasi.

Activitatile de productie din Floreni se vor transfera la fabrica invecinata din Poiana Negri, pregatita in acest sens printr-un program extensiv de investitii", se arata intr-un comunicat al Coca-Cola HBC, transmite Mediafax.

Masurile vor duce la intarirea planurilor de crestere pe termen lung din cele doua piete, conform sursei citate.

Celor 75 de angajati afectati de consolidarea afacerilor li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in companie, iar cele 32 de persoane care deservesc depozitul pot opta pentru noi locuri de munca la contractorul care va opera centrul de distributie.

"La sfarsitul perioadei de 60 de zile toti angajatii implicati in consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerintele legale, cu o valoare intre 7 si 10 salarii. Noul mod de operare va fi functional incepand cu noiembrie 2009. Toate livrarile si serviciile vor continua normal pe parcursul procesului de consolidare", se mai spune in comunicat.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#coca, #cola, #infrastructura, #investitii, #salarii , #stiri Coca-Cola