Lanturile hoteliere se extind in Romania

Vineri, 29 Septembrie 2006, ora 14:58
1592 citiri

Climatul de afaceri va profita de pe urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, hotelurile urmand sa deschida noi unitati, in special pe segmentul destinat oamenilor de afaceri, potrivit unei analize Raiffeisen Capital & Investment, publicata in Romanian Business Digest.Investitiile totale ar putea depasi un miliard de euro in urmatorii trei ani, se arata in analiza Raiffeisen Capital & Investment.

Numai in Bucuresti vor aparea cinci hoteluri de cinci stele si cinci hoteluri de patru stele, ceea ce demonstreaza ca cererea este mai mare decat oferta. In Bucuresti ar mai fi loc pentru inca circa 1.100 de camere de doua stele, 600 de camere de trei stele, 900 de patru stele si circa 1.200 de cinci stele.

Pana in 2010 orase precum Brasov, Constanta, Iasi Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea si Sibiu vor avea cel putin un hotel clasificat la patru stele.

Marile nume, precum Marriott, Radisson, Cendant sau Intercontinental vor sa-si extinda retelele pentru a tine pasul cu oportunitatile oferite de dezvoltarea economica a Romaniei.

Marriott International prezenta cu hotelul Marriott de cinci stele, intentioneaza sa aduca brandurile Courtyard sau Renaissance in Romania, Radisson SAS va fi prezenta pe piata prin fostul Hotel Bucuresti, aflat acum in renovare.

Intercontinental Hotels Group, care ar brandul Intercontinental si realizeaza managementul hotelului Crowne Plaza, analizeaza posibilitatea extinderii in Romania in special pe segmentul de trei stele, sub brandul Holiday Inn sau de doua stele - Holiday Inn Express.

Un alt mare brand international pe piata hotelurilor, Cendant, care detine hotelul Howard Johnson de cinci stele din Bucuresti si hotelul Majestic de patru stele sub brandul Ramada.

Lantul Ramada va fi extins urmand sa aiba patru hoteluri sub aceasta sigla pana la mijlocul lui 2007. Cendant va avea circa 1.000 de camere la Bucuresti si peste 30 de hoteluri pana in anul 2015 pe piata romaneasca, majoritatea fiind localizate in afara Bucurestiului.

Lanturi hoteliere precum Golden Tulip si Accor, care a finalizat recent hotelul Novotel din Bucuresti de patru stele, au si ele o strategie de extindere in special in afara Bucurestiului, urmand sa deschida sase unitati sub franciza in 2007, respectiv sapte sau opt hoteluri in cele mai importante centre economice si culturale in urmatorii ani.

Si ale companii de pe piata hoteliera din Romania se concentreaza pe modernizarea unitatilor din portofoliu, precum Perla Majestic, care a deschis hotelul Phoenicia din Capitala si lantul Best Western.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 30 Septembrie 2006

1. N-am fost pe-acolo... dar au fost altii. La Edvin Marton

Concertul Edvin Marton. A fost atit de jalnic si sint atit de furioasa ca am dat banii degeaba!!!!!!!! Individul ala e un circar sinistru care a facut playback fara nici un fel de rusine. Le-a murit sunetul la un moment dat si Marton n-a fost nici macar atunci in stare sa scoata ceva din el.

2. Balbe in desfasurarea Sommet-ului Francofoniei

Receptionere pe post de translator, busculada la fotografierea demnitarilor, lipsa tichetelor de masa pentru toti invitatii straini, oficiali rataciti prin Casa Poporului sunt doar cateva din incidentele care au arat proasta organizare a Sommet-ului Francofoniei.

3. Club networking - prima intalnire

Scriu de la prima intalnire a clubului de networking initiat de Cristian Manafu. Nu ne-am hotarat inca pentru un nume al clubului si nu am apucat sa facem prea mult networking astazi deoarece nu ne-a organizat nimeni.

4. O campanie de 2 lei: Coca-Cola Soundwave

Tocmai savuram o Coca-cola cand de plictiseala observ eticheta. Poza unei masini tunate cu mesajul "O masina cu super tuning audio". Mai caut pe eticheta si bineinteles citesc mecanismul promotiei: promotie clasica SMS-web-call-center. Desi am lucrat un an la o firma care face astfel de promotii, trebuie sa recunosc ca nu am participat niciodata la asa ceva.

5. loganu"

S-a lansat si Loganu" MCV.Nu-mi place.E mult prea dreapta,si arata ca un maxi-taxi. Probabil daca nu prezentau modelul steppe , mcv-ul parea mai sexxy.Dar acum toata lume se gandeste "era mai misto stepu". Iata niste prezenatari.(video)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...