Profitul Coca-Cola a crescut anul trecut cu 73%

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:48
2608 citiri
Profitul Coca-Cola a crescut anul trecut cu 73%

Profitul net al grupului american Coca-Cola a crescut anul trecut cu 73%, la 11,81 de miliarde de dolari, iar volumul vanzarilor a avansat cu 5%. Vanzarile de produse din brandul Coca-Cola au crescut cu 4%, in volum, se arata in raportul financiar al grupului pentru anul trecut. Veniturile au urcat cu 13%, la 35,1 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Profitul operational a avansat cu 3% in perioada analizata, la 8,4 miliarde de dolari. Cheltuielile generale, de vanzari si administrative au urcat cu 16%. Lichiditatile generate de operatiuni s-au situat la 9,5 miliarde de dolari, comparativ cu 8,2 miliarde de dolari in 2009. 

In Europa veniturile au avansat anul trecut cu 1% , la 5,25 miliarde de dolari. Profitul operational a crescut, de asemenea, cu 1%, la 2,97 miliarde de dolari. Volumul vanzarilor de pe piata europeana a urcat usor, dupa o scadere de 1% in 2009, sustinut in special de cresteri in Germania si Europa de Nord-Vest. 

In ultimul trimestru al anului trecut vanzarile europene au urcat cu 2%, in volum, revenindu-si dupa scaderea de 1% din 2009. In Europa Centrala si de Est, volumele au avansat datorita cresterii cererii in state precum Polonia, Romania, Ungaria si Cehia, noteaza Coca-Cola.

Imbuteliatorul Coca-Cola Hellenic a anuntat tot miercuri ca volumul vanzarilor companiei in Romania a scazut anul trecut cu 4%, la 167,8 milioane de navete, din cauza conditiilor economice dificile si a masurilor dure de austeritate, care au afectat cererea de consum. Vanzarile au avut insa o crestere usoara in trimestrul al patrulea, datorita promovarii intense a marcilor de bauturi carbogazoase.

La nivel de grup, cel mai mare imbuteliator Coca-Cola din regiune a inregistrat anul trecut o crestere de 1% a volumului vanzarilor, la 2,1 miliarde de navete.

Vanzarile Coca-Cola Hellenic au urcat in 2010 cu 4%, la 6,8 miliarde euro, iar profitul net a avansat cu 6%, la 423,2 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#profitul net al coca cola, #coca cola, #venituri, #brandul coca cola , #stiri Coca-Cola