Profitul net al Coca-Cola dezamageste investitorii

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 09:37
1724 citiri
Profitul net al Coca-Cola dezamageste investitorii

Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a fost, in primul trimestru la anului cu 18% mai mic, respectiv de 1,9 miliarde de dolari, sub asteptari.

Profitul mai mic a fost pus pe seama cutremurului din Japonia, al carui impact a erodat marjele grupului, transmite Bloomberg, anunta Mediafax.

Profitul pe actiune a fost de 82 de centi, iar excluzand elementele exceptionale, precum costurile de restructurare, a atins 86 de centi. Analistii anticipau un profit pe actiune de 87 de centi.

Veniturile operationale nete au avansat cu 40%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 7,53 miliarde de dolari in urma cu un an, dupa preluarea, in 2010, a operatiunilor de imbuteliere din America de Nord.

O parte din activitatile de productie si vanzare din Japonia, piata care reprezinta 10% din profitul operational al grupului, au fost intrerupte in urma cutremurului din 11 martie si a tsunami-ului.

Coca-Cola a promis un ajutor de peste 30 de milioane de dolari pentru regiunile afectate.

"Expunerea mare pe piata japoneza reprezinta o incertitudine majora", considera Carlos Laboy, analist la Credit Suisse in New York.

Volumul vanzarilor mondiale ale Coca-Cola a crescut cu 6%, iar pe piata nord-americana a inregistrat un avans similar.

In Mexic, volumul s-a majorat cu 11%, iar in China cu 14%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#profit, #coca cola, #investitori, #profit coca cola , #stiri Coca-Cola