Romania a prins gustul afacerilor eco

Marti, 31 Mai 2011, ora 10:04
2194 citiri
Romania a prins gustul afacerilor eco

Jumatate dintre firmele din Romania care fac afaceri "verzi" se afla in Capitala, trandul eco capatand amploare in ultima perioada, este concluzia primei zile a proiectului ECOEMERGE pentru dezvoltarea pietelor ecologice.

 

Ponderea cea mai mare a firmelor care fac afaceri verzi in Romania se afla in Bucuresti - 41%, se arata intr-ul studiu al al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), preluat de Adevarul.ro. Pe langa faptul ca Bucurestiul este cea mai dezvoltata zona economica, aici se afla si majoritatea centrelor de cercetare si dezvoltare din Romania.

"Mai mult, firmele au tendinta de a se inregistra in Bucuresti, chiar daca isi desfasoara operatiunile in restul tarii", a spus Diana Lupulescu, manager de proiecte la CCIB. Cercetarea arata ca in afara de Capitala, celelalte judete sunt la mare distanta in privinta afacerilor care protejeaza mediul: Brasov (5,79%), Bihor si Ilfov- (4,96%), Constanta (4,55%) si Prahova (4,14%). Restul judetelor sunt reprezentate intr-o proportie mai mica de 3%.

Printe concluziile studiului se mai numara faptul ca cele mai multe dintre activitatile eco-inovatoare sunt legate de productie - 85%, in timp ce 15 % sunt legate de cercetare. De asemenea, in privinta tipului de tehnologii verzi folosite, 60 de firme din totalul de 242 de firme repondente au fost incluse in doua sau mai multe categorii de tehnologii de mediu.

Studiul contine si un top al celor mai verzi companii din Romania. Astfel, primele 10 companii eco sunt: Siveco Romania, Holcim Romania, Danone PDPA, Coca-Cola HBC Romania, Rompetrol Rafinare, Ecosistem, Carpatcement Holding, SC Agacon Suceava, Eco si Rompetrol Petrochemicals.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere eco, #afacere verde, #ecologie, #ecoemerge, #piata ecologica, #siveco, #holcim, #danone, #coca cola, #rompetrol, #hbc, #ecosistem, #carpatcement , #stiri Coca-Cola