SUA si-au pierdut puterea de seductie. CHINA ATRAGE INVESTITORII

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 15:12
3083 citiri
SUA si-au pierdut puterea de seductie. CHINA ATRAGE INVESTITORII

Visul american nu mai atrage marile companii. Povara fiscala americana care apasa mediul de afaceri a determinat companiile sa-si indrepte privirea spre miracolul chinezesc.

SUA si-a pierdut puterea de atragere, in timp ce statul chinez a devenit din ce in ce mai ravnit de investitorii americani.

China a devenit un mediu de afaceri mult mai prietenos decat SUA, a precizat chiar directorul executiv al Coca Cola, Muhtar Kent.

In opinia acestuia, blocajul politic si structura fiscala invechita reprezinta principalele motive pentru care piata americana a devenit mai putin competitiva.

Acesta  a declarat pentru Financial Times ca, in multe privinte, i-a fost mult mai usor sa faca afaceri cu China, pe care a asemanat-o cu o companie bine administrata.

De asemenea, Kent a pus pe lista tarilor care atrag mediul de business  Brazilia, care devine pe zi ce trece mai atractiva pentru investitii asa cum a fost odata SUA.

"Aceste tari invata repede. In Vest, noi uitam ceea ce functiona in urma cu 20 de ani.

In China si alte piete din intreaga lume, observi o atentie pentru detalii in ceea ce priveste sistemul de afaceri si crearea de locuri de munca", a mai spus Kent.

Presedintele executiv Coca Cola a sustinut ca statele americane nu concureaza intre ele pentru a atrage afaceri, fapt care le afecteaza competitivitatea.

In China, provinciile se lupta pentru a atrage investitii din partea marilor companii.

De asemenea, disciplina de care da dovada Beijingul in ceea ce priveste Finantele si cresterea economica rapida fac din China un loc perfect pentru extinderea operatiunilor sau deschiderea unei afaceri, a  mai subliniat acesta.

China produce 7% din volumul global de vanzari al Coca Cola, iar in prima jumatate a acestui an a vandut mai mult de 1 milion de produse ale companiei.

Declaratia presedintelui executiv al companiei a venit la o luna dupa ce compania a precizat ca si-a marit investitiile in China cu 4 miliarde de dolari pentru urmatorii 3 ani, iar zilele trecute a precizat ca va investi 3 miliarde de dolari in Rusia in urmatorii 5 ani.

In ceea ce priveste SUA, seful Coca Cola a precizat ca polarizarea politica si povara fiscala din SUA au creat incertitudine in mediul de afaceri.

"SUA au datoria de a crea o politica fiscala sustenabila atat pentru persoane fizice cat si pentru companii.

"Daca vorbim de o companie americana care face afaceri in ziua de astazi cu omologii sai chinezi, rusi, europeni sau chiar japobnezi, noi suntem dezavantajati.

O companie chineza sau elvetiana poate face orice isi doreste cu banii pe care ii aduce in tara. Noi, cand vrem sa le aducem in tara ne confruntam cu o povara fiscala prea mare", a mai precizat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#china, #coca cola, #coca cola china, #investitii, #investitii sua, #mediu afaceri china, #mediu afaceri sua , #stiri Coca-Cola