Asociatia Brokerilor cere urgentarea dezbaterii privind pragul la SIF-uri

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 08:12
1291 citiri
Asociatia Brokerilor cere urgentarea dezbaterii privind pragul la SIF-uri

Asociatia Brokerilor solicita membrilor Camerei Deputatilor sa urgenteze introducerea in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor a proiectului de lege privind modificarea pragului de detinere in capitalul social al Societatilor de Investitii Financiare (SIF) de la 1% la 5%.

"Desi proiectul de lege s-a aflat pe ordinea de zi a sedintelor din luna noiembrie, dezbaterea sa a fost amanata succesiv. Asociatia Brokerilor considera ca aceasta tergiversare nu este benefica nici pietei de capital, nici economiei", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Brokerilor.

Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, sustine ca impunerea unui prag de detinere care nu se regaseste nicaieri in legislatia europeana incalca principiile comerciale si ale economiei de piata, lipsind actionariatul de posibilitatea implicarii in deciziile pe care le ia conducerea si, totodata, afecteaza bunul mers al pietei de capital, fiind in detrimentul investitorilor si al statului roman.

"Prin impunerea acestei limitari de detinere, practic se restrictioneaza accesul investitorilor institutionali precum fondurile de pensii, sau bancile de investitii, care dispun de fonduri suficiente pentru a contribui la cresterea lichiditatii pietei de capital.

Pe de alta parte, eliminarea pragului de detinere nu aduce beneficii doar investitorilor, ci si statului roman prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat cu impozitele platite de investitori pentru tranzactiile pe piata de capital", sustine Dan Paul.

Cele cinci societati de investitii financiare administreaza o mare parte din economia romaneasca si au fost permanent in atentia investitorilor.

"In contextul economico-financiar existent, Asociatia Brokerilor considera ca este benefica ridicarea pragului de detinere maxima la 5%, al carei rezultat ar consta in atragerea investitorilor straini si romani catre piata de capital si implicit la dezvoltarea acesteia", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Asociatia Brokerilor, #brokeri majorare prag SIF, #prag SIF , #Actionari