Broadhurst, actionar la Ductil Buzau SA, trage la raspundere conducerea societatii si cere demiterea auditorului

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 12:57
2886 citiri
Broadhurst, actionar la Ductil Buzau SA, trage la raspundere conducerea societatii si cere demiterea auditorului

Reprezentantii Fondului de Investitii Broadhurst au solicitat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) producatorului de electrozi Ductil Buzau. Pe ordinea de zi a intalnirii sunt inscrise: demiterea auditorului financiar al companiei si pornirea actiunii in raspundere impotriva administratorilor si a auditorului companiei, se arata intr-o raportare transmisa Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Nemultumirile grupului american vizeaza o serie de "acte de gestiune ale consiliului de administratie legate de Fro Air Liquide Welding Italia", actionarul majoritar al companiei care detine 72,3%.

Pe lista neregulilor semnalate de reprezentantii Fondului de investitii se numara: "plata unor redevente de societate catre Fro Air Liquide Welding Italia in baza contractului de know-how si asistenta intre anii 2010-2012", precum si un credit de sase milioane euro, pe care Ductil l-a acordat firmei italiene in decembrie 2012.

Fro Air Liquide Welding, parte a grupului francez Air Liquide, detine 72,3% din actiunile Ductil Buzau, in timp ce Broadhurst detine un pachet minoritar de 11,7%.

Ductil Buzau, afaceri in crestere in acest an

Ductil SA Buzau si-a crescut afacerile cu 8,25% in primele sase luni din acest an, ajungand la 80,1 milioane de lei (17,8 milioane de euro) fata de 74 milioane de lei in 2012 (16,5 milioane de euro). La finalul primului semestru din acest an, Ductil SA a inregistrat un profit net de peste 5,5 milioane de lei (1,2 milioane de euro), cu putin peste un milion de lei mai mare decat cel obtinut in 2012.

SC Ductil SA a fost infiintata in 1964, sub denumirea de Intreprinderea de Sarma si Produse din Sarma Buzau. In 1968 s-au pus bazele sectiei de electrozi, iar in 1999 a avut loc privatizarea, cand Ductil a devenit parte integrata a Grupului Air Liquide Welding, printr-una din firmele componente, FRO Italia.

Societatea este detinuta de Fro Air Liquide Welding Italia cu o cota de 72,32%, persoane fizice si juridice 13,03%, Broadhurst Investments Limited cu 11,71% si Air Liquide Welding France cu 2,94%.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ductil actionari, #AGA Ductil, #Broadhurst Ductil, #Ductil Buzau rezultate financiare , #Actionari