Ce vaca sunt, ce branza fac!

Vineri, 28 Septembrie 2007, ora 10:28
1351 citiri

Marcile Fulga si Zuzu, produse de Albalact, vor fi extinse anul acesta si la branzeturi. Compania Albalact, care produce lactatele Fulga, Zuzu si Albalact, a inaugurat ieri a doua fabrica de lactate din portofoliu, in urma unei investitii de peste zece milioane de euro.

In noua fabrica, ce va avea o capacitate de procesare de 200.000 de litri de lapte pe zi, vor fi montate capacitatile de productie din vechea fabrica de lactate. In unitatea deja existenta vor fi produse branzeturi.

Raul Ciurtin, presedintele Albalact si actionarul majoritar al companiei, ne-a declarat ca vor fi "branzeturi romanesti", adica branza de burduf si cascaval, care vor iesi pe piata in ianuarie 2008. Acestea vor avea o pondere de 3% in afacerile companiei. Deschiderea noii fabrici va duce la dublarea volumului de lapte prelucrat.

Compania nu a dezvaluit ce fel de produse vor fi lansate pe piata, insa a precizat ca vor fi scoase zece noi produse de iaurturi si lapte proaspat.

Produsele vor fi lansate pe piata in circa o luna, sub brandurile Zuzu si Fulga, si vor include chiar si specialitati, precum iaurturile cu fructe. Potrivit agentiei de cercetare ACNielsen, consumul de iaurturi a ajuns in 2007 la sase kilograme pe cap de locuitor, cu unul mai mult fata de anul trecut.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=324527>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...