Dell va fi vanduta pentru 24,9 miliarde de dolari fondatorului sau

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 09:01
1681 citiri
Dell va fi vanduta pentru 24,9 miliarde de dolari fondatorului sau

Actionarii Dell Inc au aprobat joi o oferta de preluare in valoare de 24,9 miliarde de dolari lansata de fondatorul si directorul general Michael Dell, aliat cu fondul de investitii Silver Lake Partners, dandu-i mana libera in incercarea de a relansa al treilea mare producator mondial de calculatoare persoanele sub forma de companie nelistata la bursa, transmite Bloomberg.

Actionarii Dell vor primi 13,75 dolari in numerar pentru fiecare actiune ordinara Dell pe care o detin, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune. Valoarea totala a tranzactiei este de 24,9 miliarde de dolari. Cifrele definitive nu au fost inca date publicitatii insa potrivit CNBC oferta facuta de Michael Dell si Silver Lake a fost aprobata de 65% din actionarii Dell.

Victoria fondatorului companiei pune capat unei dispute care dureaza de sapte luni intre Michael Dell si miliardarul Carl Icahn si Southeastern Asset Management Inc.

Dell urmeaza calea IBM

Preluarea celui de al treilea mare producator mondial de calculatoare persoanele va fi astfel si cea mai mare achizitia pe datorie dupa ce Blackstone Group LP a cumparat Hilton Worldwide in 2007.

Michael Dell, cel care a infiintat Dell in 1984, a propus in luna februarie retragerea de la bursa a companiei pentru a o putea transforma intr-un furnizor de servicii informatice pentru intreprinderi, dupa modelul IBM, in conditiile in care vanzarile de PC-uri sunt in scadere constanta.

Miercuri, agentia de evaluare Standard & Poor's a retrogradat ratingul Dell cu patru trepte, pana la 'BB minus' de la 'BBB', citand ingrijorarile potrivit carora preluarea companiei de catre directorul general va crea o structura de capital mai indatorata si va diminua fluxul de numerar, ceea ce va afecta capacitatea companiei de a investi in noi afaceri si tehnologii.

Analistii de la CLSA estimeaza ca piata de computere personale va scadea cu 7% in acest an si cu 4,5% in 2014.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vanzare Dell, #iesire Dell bursa, #criza companii PC, #productie PC, #servicii IT companii , #Actionari