Grecii de la Vivartia isi aduc legumele congelate si in Romania

Joi, 25 Octombrie 2007, ora 16:17
1404 citiri
Grecii de la Vivartia isi aduc legumele congelate si in Romania

Producatorul grec de produse alimentare Vivartia planuieste sa investeasca in continuare in sud estul Europei pentru a-si dezvolta afacerile cu legume congelate si semipreparate pe piata din Romania si Bulgaria, conform Thomson Financial.

Vivartia se va axa pe cresterea cotei de piata in Cipru si Bulgaria pe segmentul produselor lactate si pe promovarea de noi produse pe segmentul dulciurilor si produselor de patiserie. Compania planifica de asemenea cresterea vanzarilor diviziei de salate proaspete. Lantul de restaurante si catering al grupului grec se va concentra pe dezvoltarea unitatilor Flocafe in Grecia, incercand totodata sa patrunda pe piata livrarilor de mancare.

Compania Vivartia si-a anuntat planul de afaceri pentru perioada 2008-2012 si a programat 800 milioane de euro pentru investitii si achizitii. Planul de dezvoltare al Vivartia pentru perioada 2008-2012 se concentreaza pe noi achizitii si expansiunea geografica in sud-estul Europei, dar si pe controlul asupra costurilor pentru majoritatea diviziilor sale.

Grupul grecesc Vivartia, care a fost recent achizitionat de Marfin Investment Group a fost temporar suspendat de la bursa din Atena pana la publicarea planului de afaceri, dar spera sa fie din nou inclusa in tranzactii, acum ca a publicat planul.

Compania Vivartia este rezultatul fuziunii dintre Delta Dairy Products cu alte companii grecesti importante din domeniul alimentar, prinrtre care Chipita, Goody's si multe alte societati ce activau pe segmentul mancarurilor si bauturilor. Actionarul majoritar al companiei a fost familia Daskalopoulos pana cand grupul Marfin Investment a cumparat o participatie de 76,89% din Vivartia.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...