"Netoiu mi-a luat cu japca terenurile"

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 10:22
3435 citiri
"Netoiu mi-a luat cu japca terenurile"

Francezul care a luat terenuri in arenda la Cetate sustine ca fostul actionar de la Dinamo a intrat cu tractoarele pe pamanturile sale.

Primit cu bratele deschise de taranii din Cetate, judetul Dolj, si privit ca un arendas serios, Gigi Netoiu a ajuns sa fie injurat de cei care vedeau in fostul patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova un salvator al agricul-turii din comuna de la malul Dunarii. Mai mult, acuzat de cel mai mare investitor din zona, cetateanul francez Michel Arricau, ca a intrat cu forta pe terenurile sale, arendasul Netoiu, supranumit "Comandantul", s-a ales cu cateva plangeri penale pentru "tulburare de posesie".

Vecin de mosie cu Mircea Dinescu

Recomandat de prietenia cu Marin Duta, primarul Cetatii, si poetul Mircea Dinescu, fostul actionar de la Dinamo a inceput sa investeasca in agricultura in urma cu doi ani, cand a cumparat cateva sute de hectare de teren, devenind astfel vecin de mosie cu Mircea Dinescu.

Desi novice in ale agriculturii, Netoiu a castigat increderea unei parti din populatia comunei, iar oamenii au decis sa incheie contracte de arenda cu firmele acestuia. Francezul Michel Arricau a ramas sa munceasca majo-ritatea terenurilor din Cetate. "Ne-am mutat pamantul la Netoiu, sperand sa fie corect cu noi si sa ne dea ce ni se cuvine. Acu' regretam pentru ca si el, ca si francezul, isi vede doar interesul lui", spune Nicolae Opris.

In primavara anului trecut, cele doua firme ale lui Netoiu, cu care taranii doljeni au semnat contracte de arenda, desi multi nu reziliasera actele cu francezul, SC East Way Spedition si Vincon Distribution SRL, si-au extins activitatea.

"Credeam ca e Dumnezeu in Romania"

Terenurile vizate erau dintre cele mai productive aflate in zona irigabila, "vreo 550 de hectare cuprinse intre Moara Dracilor si Magura Bungetului". "Desi nu are niciun act, a intrat cu tractoarele pe pamanturile mele pe care eu, in toamna, le arasem. A venit in camp cu cativa cefosi cu jeepurile. Nu am vrut scandal si am depus plangere la politie. Cei de la Post din Cetate s-au speriat cand au auzit de Netoiu. Nu au venit. Nici de la Politia Calafat nu au facut mare lucru. Atunci m-am convins ca toate institutiile sunt la mana puterii", declara Michel Arricau.

Investitorul francez sustine ca, in momentul de fata, firmele Comandantului au acaparat ilegal peste 1.200 de hectare, terenuri care ii apartin insa lui prin contractele de arenda. "Abuzurile au continuat. Mi-a folosit sistemele de irigatii si a zis ca plateste. Are sa-mi dea peste un milion de euro. Cand am auzit de el prima data, am crezut ca e Dumnezeu in Romania", adauga francezul.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=338534>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...