Patriciu: E o manipulare politica, vor sa ma discrediteze!

Joi, 05 Februarie 2009, ora 16:18
1981 citiri
Patriciu: E o manipulare politica, vor sa ma discrediteze!

Dinu Patriciu considera ca speculatiile si insinuarile privind implicarea sa in dezvoltarea si exploatarea perimetrelor din Marea Neagra reprezinta o manipulare politica, prin crearea unor teorii ale conspiratiei care urmaresc discreditarea sa, precum si a activitatilor si angajatilor Grupului.

"Grupul Rompetrol considera ca speculatiile si insinuarile privind implicarea sa in dezvoltarea/exploatarea perimetrelor din Marea Neagra sunt exagerate si nu se bazeaza pe niciun fapt real, rezervandu-si dreptul a solicita asumarea raspunderii juridice pentru orice declaratie care poate aduce atingere activitatilor curente, angajatilor si actionarilor sai", se arata intr-un comunicat transmis de Rompetrol.

“Asistam la o manipulare politica, prin crearea unor teorii ale conspiratiei care urmaresc discreditarea mea si a activitatilor/angajatilor Grupului Rompetrol. Tin sa precizez ca nici Grupul Rompetrol, al carui actionar majoritar este KazMunaiGaz, si nici eu, in calitate de director general al Grupului, nu am avut si nu avem vreo legatura cu perimetrele aflate in discutie.

Multe persoane isi dau cu parerea despre situatia perimetrelor din Marea Neagra, dar foarte putini iau in considerare parerea specialistilor in domeniu, care spun ca cifrele privind potentialul platformei continentale sunt exagerate iar costurile de explorare/exploatare sunt foarte ridicate, de ordinul zecilor si chiar sutelor de milioane de dolari” declara Dinu Patriciu, director general al Grupului Rompetrol.

Incercarea de a gasi o legatura intre Grupul Rompetrol si companiile Sterling Resources/Midia Resources este fortata, tinand cont ca intre acestea nu au existat decat relatii comerciale, de prestari servicii pentru perimetrele Craiova Sud si Midia. Aceste contracte s-au derulat doar in perioadele mai 2005 - iunie 2006 si octombrie 2007 - iunie 2008 si nu din 1995, asa cum s-a vehiculat anterior.

De exemplu, contractul incheiat cu Midia Resources, finalizat in iunie 2008, a reprezentat aproximativ 1% din cifra de afaceri a companiei Rompetrol Well Services in 2008.

"In privinta situatiei domnului Nicolae Vidu, mentionam ca acesta are o experienta profesionala de peste 35 de ani in geologie si explorare si a fost ales in 2007 in functia de administrator al Rompetrol Well Services, alaturi de alte 2 persoane. Pozitia detinuta de acesta nu contravine legilor in vigoare, iar astfel de situatii le putem gasi atat in Romania cat si in strainatate.

Grupul Rompetrol nu si-a exprimat pana in prezent interesul pentru concesionarea sau stabilirea unor parteneriate privind explorarea/exploatarea perimetrelor din Marea Neagra. In Romania, Grupul Rompetrol detine in concesiune 5 perimetre de explorare – Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani si un perimetru de productie la Golesti.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#manipulare, #patriciu, #rompetrol, #sterling , #Actionari