Podgoria Dealu Mare se extinde, in urma unei investitii de 5 milioane de euro

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 16:15
2832 citiri
Podgoria Dealu Mare se extinde, in urma unei investitii de 5 milioane de euro
Cantus Primus Cabernet Sauvignon, primul vin al Vitis Metamorfosis, a fost lansat pe piata in 2009

Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a investit cinci milioane de euro in proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare, atacand principalii competitori pe piata vinurilor din Romania, care au afaceri de zeci de milioane de euro.

"Prin finalizarea acestei investitii, anul 2013 va ramane un reper important in istoria companiei. Astfel, in urmatorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse in Romania. Ne-am propus sa contribuim in acest fel la consolidarea pe plan international a imaginii vinurilor romanesti", a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.

Marchesi Antiori isi consolideaza pozitia de actionar la Vitis Metamorfosis

Compania romaneasca Vitivinicola I.R., aflata in portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciati producatori de vinuri din lume, isi va consolida, in acest an, pozitia in actionariatul Vitis Metamorfosis.

Compania va prelua pana la sfarsitul anului participatia detinuta de Halewood Romania. In urma finalizarii procesului de preluare, din actionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din actiuni) si familia Rista (23% din actiuni).

Fondurile au fost investite in terenuri

Investitia a presupus achizitia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu vita-de-vie, in centrele viticole Urlati, Fintesti si Naeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafete de 52,5 hectare, precum si achizitia, renovarea si retehnologizarea cramei de la Vadu Sapat.

Procesul de investitie a fost inceput in anul 2008 si va fi finalizata pana la sfarsitul anului in curs. Fondurile alocate proiectului reprezinta atat contributia actionarilor, cat si finantare europeana atrasa.

Pentru urmatorii doi ani, compania are in plan plantarea intregii suprafete de teren aflata in proprietatea companiei si amenajarea cramei, in vederea desfasurarii unor activitati turistice specifice industriei. De asemenea, Vitis Metamorfosis se va concentra si pe activitatea de export.

Vitis Metamorfosis are, in prezent, un portofoliu de opt vinuri - Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, si gamele Vitis Metamorfosis si Fluturi & Farfalle. Dupa recolta acestui an, portofoliul va fi imbogatit cu noi produse, datorita soiurilor de struguri ce au intrat pe rod si prin producerea unor vinuri Bio.

Vitis Metamorfosis a incheiat parteneriat cu Heinrig pentru piata locala

Din luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite in Romania printr-un parteneriat exclusiv de unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, Heinrig Distribution, filiala locala a companiei germane Heinemann. Vitis Metamorfosis este singurul producator autohton de vinuri din portofoliul Heinrig.

"Cand i-am propus Marchizului Piero Antinori sa viziteze podgoriile din Romania am stiut ca potentialul viti-vinicol al acestei tari il va convinge sa demareze un proiect aici. Parteneriatul cu Halewood Romania a asigurat infrastructura locala, iar asocierea cu oenologul Fiorenzo Rista a constituit liantul dintre cei doi producatori consacrati si a garantat derularea investitiei", a mai spus Ulrich.

Vitis Metamorfosis a fost infiintata in 2008 si are o suprafata de 100 de hectare de teren in Podgoria Dealu Mare. Cantus Primus Cabernet Sauvignon, primul vin al companiei, a fost lansat pe piata in 2009.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Vitis Metamorfosis, #investitie extindere, #preluare actiuni, #Vitivinicola Vitis , #Actionari