Schimbare de actionariat la Astra Asigurari

Miercuri, 03 August 2011, ora 15:19
2175 citiri
Schimbare de actionariat la Astra Asigurari

La data de 7 septembrie, va avea loc o AGA in cadrul Astra Asigurari pentru a se aproba schimbarea actionariatului societatii, conform NewsIn.

Dupa modificare, structura actionariatului Astra Asigurari va fi: Nova Group Investements Romania cu 72,6830% din capitalul social, Epsilon Estate Provider cu 27,0160% din actiuni, iar 0,3010% este detinut de actionari persoane fizice si juridice.

In iunie, Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul companiei Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigarari, TNG - The Nova Group. Tranzactia s-a efectuat prin doua deal-uri, reprezentand 19,57 milioane de actiuni, la o valoare de 106 milioane lei.

Uniqa a renuntat a sfarsitul lui 2008 la preluarea Astra, la care detinea 27% din actiuni, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Tot la sfarsitul lui 2008, grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita (actuala Uniqa Asigurari).

 

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#astra asigurari, #asigurare, #actionar astra , #Actionari