Seful OMV spune ca grupul nu isi va vinde participatia la MOL

Joi, 13 Septembrie 2007, ora 11:04
1165 citiri

Grupul austriac OMV nu intentioneaza sa vanda participatia pe care o detine la compania ungara MOL, a afirmat presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, pentru postul de radio ORF din Austria, citat de Reuters.

Detinerea OMV la MOL, ce se ridica la aproximativ 19 la suta, reprezinta o asigurare ca nimeni nu va putea prelua compania ungara si, in concluzie, OMV nu intentioneaza sa o vanda, in ciuda opozitiei MOL la propunerile facute de grupul austriac privind o fuziune amicala, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Acesta a reiterat parerile exprimate deja, conform carora concurenta pe piata petrolului si gazelor naturale din Europa Centrala si de Est va deveni din ce in ce mai dura si ca fuziunea principalilor actori din regiune ar fi o miscare "prudenta".

"Credem ca preluarea acestei participatii din MOL reprezinta o decizie foarte buna pentru ca elimina posibilitatea ca alti actori sa preia controlul acestei companii", a declarat acesta.

OMV a contactat grupul MOL in luna iunie cu o oferta de fuziune, la scurt timp dupa ce a majorat de la 8,6 la suta pana la 18,6 la suta participatia detinuta la compania ungara, a carei capitalizare de piata se ridica la 15 miliarde de dolari.

OMV a precizat ca aceasta oferta a fost una amicala, insa guvernul ungar a considerat acesta operatiune drept una cu caracter ostil, scopul adevarat fiind o preluare.

MOL a semnat un acord cu grupul ceh CEZ prin care acesta din urma va prelua o participatie de 10 la suta din MOL, miscare menita a pune obstacole in calea companiei austriece.

"In acest moment observam tendinte de opozitie din partea MOL, insa cine stie ce se va intampla in anii ce vor urma", a declarat Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Oficialul OMV a precizat ca grupul austriac nu se grabeste, adaugand ca va discuta cu politicieni si actionari, precum si cu managementul OMV pentru a incerca sa convinga toate partile implicate.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...