Ursus preia Bere Azuga

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 17:03
1813 citiri
Ursus preia Bere Azuga

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, a preluat Bere Azuga (BEGY), a anuntat, joi, Ursus.

"Desi operatiunea de concentrare economica in cauza cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate", se arata intr-un comunicat al Ursus Breweries, care citeaza decizia Consiliului Concurentei, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, compania a anuntat ca actionarii Bere Azuga au ales, vineri, un nou Consiliu de Administratie, format din directorul general al Ursus Breweries, Stephan Maria Weber (presedinte), Andrei Haret (membru) si Andries de Groen (membru).

SABMiller a achizitionat in ianuarie, prin intermediul Ursus Breweries, 70,56% din capitalul Bere Azuga. Grupul a anuntat, miercuri, ca vrea sa delisteze Bere Azuga de pe piata Rasdaq, urmand sa lanseze o oferta de preluare integrala.

In actionaritul Bere Azuga se mai regaseste fostul actionar majoritar, Valerii Moraru, care controleaza prin intermediul Rombas Trans International 21,35% din capitalul Bere Azuga.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ursus, #Azuga, #bere, #tranzacrie, #preluare , #Actionari