Volvo ar putea deveni actionar majoritar al Lingong

Luni, 14 August 2006, ora 15:41
1082 citiri

Reprezentantii producatorului suedez de masini, Volvo AB, au anuntat ca intentioneaza sa preia fabricantul de masini de constructie chinez, Lingong. Tranzactia ar putea avea loc chiar luna aceasta, iar valoarea contractului este estimate la cel putin 123 de milioane de dolari. "Intr-o prima faza, am cazut de acord ca Volvo sa devina actionar majoritar al Lingong", a declarat directorul executiv al companiei Shandong Lingong Machinery. El a mai adaugat ca Volvo nu va face, in viitorul apropiat, schimbari majore pentru gama de produse Lingong sau in cadrul echipei manageriale, in cazul in care se ajunge la un acord.

Conducerea Lingong a anuntat, luna trecuta, ca se afla in negocieri pentru o asociere cel mai posibil cu Volvo. Prin planul dezbatut in prezent, Volvo, al doilea producator de camioane din lume, ar putea achizitiona peste 51% din capitalul Lingong, a mai declarat reprezentantul chinez, fara a da alte detalii. Aceasta achizitionare, in cazul in care se va efectua, ar putea valora peste 123 de milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters, bazate pe capitalul total Lingong, de aproape doua miliarde de yeni. Pretul solicitat de la Volvo ar putea fi mai mare, din moment ce astfel de tranzactii necesita, adesea, o valoare suplimentara, fata de valoarea totala a capitalului achizitionat.

Printre gigantii internationali care si-au exprimat interesul pentru compania Lingong, cu sediul in provincia chinezeasca Shangong, s-au numarat Caterpillar si Komatsu, a mai afirmat un membru al consiliului director Lingong.

Administratia din Beijing cheltuieste miliarde de dolari pentru modernizarea infrastructurii, ceea ce alimenteaza cererea pentru instalatii de constructii si atrage companii precum Terex sau Hyundai.

In octombrie anul trecut, grupul Carlyle a preluat controlul celui mai mare producator de utilaje din China, Xugong Group Construction Machinery, contra sumei de 375 de milioane de dolari, prin care a depasit oferta facuta de Caterpillat, in cadrul uneia dintre cele mai mari licitatii publice din China.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...