Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajati pentru a reveni pe profit

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:16
1489 citiri
Alcatel-Lucent ar putea concedia 10.000 de angajati pentru a reveni pe profit

Alcatel-Lucent vrea sa concedieze 10.000 de angajati, reprezentand 14% din numarul total, pentru a reduce costurile si a reveni pe profit, au declarat surse apropiate situatiei.

Compania franceza, care produce echipamente pentru retele de telecomunicatii, avea 72.000 de angajati la finele anului trecut, scrie Bloomberg.

Directorul general al Alcatel-Lucent, Michel Combes, va discuta marti concedierile cu reprezentanti ai sindicatelor, au adaugat sursele citate.

Grupul a mai efectuat disponibilizari semnificative in ultimii ani, a restructurat operatiunile si a vandut mai multe active, insa nu a revenit pe profit in pofida acestor masuri.

Producatorii europeni de echipamente de telecomunicatii, precum Alcatel-Lucent, NSN (parte a grupului Nokia) si Ericsson, sunt afectati de scaderea preturilor echipamentelor, reducerea investitiilor efectuate de operatorii de telecomunicatii in Europa si concurenta cu producatori chinezi precum Huawei.

Nokia ar putea prelua Alcatel-Lucent pentru a-si consolida pozitia pe piata echipamentelor telecom

Scaderea cheltuielilor ar putea atrage un investitor interesat sa preia compania franceza. Surse apropiate discutiilor au declarat in luna septembrie ca grupul finlandez Nokia analizeaza oportunitatea preluarii Alcatel-Lucent.

Nokia a convenit vanzarea diviziei producatoare de telefoane mobile catre Microsoft, urmand sa devina o companie focusata pe echipamente de telecomunicatii si sisteme de navigatie.

Actiunile Alcatel-Lucent au inchis luni la Paris in urcare cu 0,4% si au crescut de aproape trei ori de la inceputul acestui an, insa se plaseaza cu peste 90% sub maximul istoric.

Divizia de echipamente pentru retele a Nokia, NSN, a lansat la sfarsitul anului 2011 un program de reducere a cheltuielilor care prevede restructurarea a 17.000 de locuri de munca, 23% din numarul total de angajati de la acea data.

NSN a concediat in ultimii doi ani peste 20.000 de angajati.

Grupul american Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial, a anuntat in luna august ca va concedia aproximativ 5% din angajati.

O fuziune intre NSN si Alcatel-Lucent ar consolida pozitia celor doua companii pe piata europeana, unde concureaza cu Ericsson si Huawei.

Compania franceza are de asemenea contracte importante cu gigantii americani Verizon Wireless si AT&T.

Ziarul francez Les Echos scrie ca Alcatel-Lucent va concedia 15.000 de angajati si va crea 5.000 de noi locuri de munca.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#concedieri Alcatel Lucent, #reducere costuri Alcatel Lucent, #reorganizare Alcatel Lucent, #piata echipamente telecom , #Angajati