bauMax a inaugurat primul magazin in sistem Drive In

Luni, 25 Iunie 2007, ora 21:11
1367 citiri

Retailerul austriac bauMax a inaugurat luni, la Targu Mures, primul magazin din retea care care ofera posibilitatea achizitionarii marfurilor in sistem Drive In, in urma unei investitii de zece milioane euro."Datorita sistemului Drive In clientul intra in magazin cu masina, noteaza si incarca produsele dorite", au declarat reprezentantii bauMax.

Noul magazin bauMax din Targu Mures are o suprafata comerciala de 12.000 metri patrati ce cuprinde constructii pe o suprafata de 6.000 metri patrati, amenajari 1.900 metri patrati, tehnic 700 metri patrati si gradina pe o suprafata de 3.400 metri patrati. Aproape jumatate din suprafata este alocata materialelor de constructii: tigle, caramizi, dale, usi si elemente pentru ferestre.

bauMax Romania a inugurat anul trecut primele doua centre comerciale de piata romaneasca la Brasov si Sibiu. Reprezentantii bauMax Romania au declarat ca vor deschide in 2008 un magazin in Bucuresti, care va fi situat in centrul comercial Sun Plaza.

"In ceea ce priveste deschiderea unui magazin in Bucuresti, putem spune ca in capitala pretul terenului este momentant mai scump ca la Viena", a declarat presedintele bauMax Romania, Joerg Bierlein.

Anul acesta, pe langa magazinele deschise la Cluj-Napoca si Targu-Mures se vor deschide inca doua magazine cu o suprafata de circa 10.000 metri patrati fiecare, la Craiova si Bacau. In urmatorii ani este planificata inaugurarea a cinci magazine pe an. bauMax aspira la conducerea pietei din Romania cu ajutorul unei retele de filiale extinse in teritoriu.

Potrivit presedintelui bauMax Romania, Joerg Bierlein, in urmatorii cinci ani, ca urmare a expansiunii preconizate, bauMax tinteste atingerea unei cifre de afaceri de doua miliarde euro. "bauMax a investit, pentru primele doua magazine deschise, fonduri de zece milioane euro pe magazin, oferind circa 250 de locuri de munca", a mai spus Bierlein.

bauMax este deja prezent in sase tari din Europa, avand 122 de magazine. Firma austriaca a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro, situandu-se printre primele 15 lanturi europene de bricolaj, iar pentru 2006 compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro.

Aproape jumatate din cifra de afaceri anuala a fost realizata in filialele bauMax din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia. In concernul bauMax lucreaza in prezent 7.000 de angajati, dintre care 3.100 sunt in filialele bauMax din Europa Centrala si de Sud-Est.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...