Bechtel reia lucrarile la Autostrada Transilvania

Vineri, 27 Martie 2009, ora 16:22
2780 citiri
Bechtel reia lucrarile la Autostrada Transilvania

Angajatii companiei americane Bechtel vor relua, de luni, in etape, activitatea la Autostrada Transilvania, dupa trei luni de somaj tehnic, a declarat, vineri, liderul de sindicat Mihai Lup.

Acesta a spus ca a primit asigurari din partea conducerii companiei ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, vor veni la lucru toti cei 2.000 de angajati care s-au aflat in somaj tehnic, potrivit Mediafax.

"De luni reluam activitatea la Autostrada Transilvania, ceea ce este o veste buna. Oamenii vor veni in etape, pentru ca este necesar sa li se faca protectia muncii, deoarece au lipsit mai mult de 30 de zile", a spus Lup.

Potrivit acestuia, conducerea Bechtel a dat asigurari ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, "tot efectivul de angajati va reveni pe santierul Autostrazii Transilvania".

Compania Bechtel a trimis in somaj tehnic, in lunile decembrie 2008-ianuarie 2009, un numar de 2.000 de angajati. Pe santierul Autostrazii Transilvania au lucrat in acest interval circa 200 de persoane, la intretinere.

Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, afirma, in 13 martie, ca o parte dintre angajati urmau sa revina la lucru in decurs de doua saptamani.

Cei care lucrau pe tronsonul 3C Suplacu de Barcau-Bors ar putea sa nu fie rechemati, deoarece in acest an vor fi efectuate lucrari de amploare redusa pe portiunea respectiva, insa ar putea fi transferati pe tronsonul Campia Turzii-Gilau.

Potrivit acordului incheiat in februarie intre Bechtel si Ministerul Transporturilor, compania americana trebuie sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii-Gilau, daca partea romana ii va pune la dispozitie terenurile necesare si va asigura finantarea.

Potrivit lui Sgarcitu, circulatia pe cei 42 de kilometri va fi posibila, la finalizarea acestora, doar in cazul in care vor fi realizate conexiuni temporare cu reteaua de drumuri actuala.

"Vom putea circula pe cei 42 de kilometri in functie de cum vor progresa lucrarile. Poate vom reusi sa facem conexiuni temporare, insa decizia va fi luata la sfarsitul anului in functie de stadiul lucrarilor", a spus Sgarcitu.

El a mentionat ca pana la finele lunii martie Ministerul Transporturilor trebuie sa plateasca Bechtel 1,5 milioane de euro din restante, 26 de milioane de euro plus TVA pentru lucrari certificate si penalitati de 3,2 milioane de euro.

Reprezentantii Bechtel si cei ai Ministerului Transporturilor se vor intalni pentru discutii privind programul autostrazii in perioada 2010-2012, iar ulterior va mai exista o intalnire intre cele doua parti, pentru portiunea de autostrada dintre Campia Turzii si Brasov.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bechtel, # lucrari, # angajati, # reluare, # companie , #Angajati