Belgienii de la Connect Group se muta cu totul in Romania pentru a ataca piata europeana

Joi, 22 August 2013, ora 12:40
9903 citiri
Belgienii de la Connect Group se muta cu totul in Romania pentru a ataca piata europeana
Fabrica de la Oradea

Compania belgiana Connect Group, producator de componente electronice, isi muta operatiunile in Romania, unde a inceput afacerile in 2002 cu o linie de productie cu 15 angajati. Acum, fabrica de la Oradea are peste 900 de salariati si este considerata "regina" grupului belgian.

In prezent, grupul belgian are in Romania, in compania pe care a deschis-o la Oradea, Connectronics Romania, peste 900 de angajati, reprezentand jumatate din totalul personalului grupului, aceasta find cea mai mare fabrica pe care o detine.

"In iulie si in prima parte a lunii august am angajat inca 40 de persoane, si inca mai cautam, mai vrem sa facem inca 20 de angajari", a declarat, pentru Business 24, Calin Vesa, directorul general al Connectronics Romania.

In 2012, Connect Group avea angajati la Oradea 975 de romani, acesta fiind cel mai mare numar de salariati, care va fi depasit, daca afacerile continua pe acelasi trend.

In prezent, compania are postate anunturi de angajare pe site-urile de recrutare din Romania.

Investitiile continua la Oradea

Luna trecuta, Connect Group a mai investit doua milioane de euro in fabrica din Oradea, unde a deschis a treia linie de productie care monteaza piese pe placi electronice. Noua linie are o capacitate maxima de productie de 100.000 de componente pe ora, ridicand, astfel, capacitatea fabricii din Romania la 300.000, aceasta fiind cea mai mare si mai moderna pe care grupul belgian o detine.

Acestor trei linii de productie se adauga o alta, cu o capacitate mai mica, destinata productiei in cantitati mai mici.

Investitia intervine dupa ce compania a decis sa transfere mai multe contracte din exterior in Romania. In prezent, Connectronics Romania are o productie medie de 15.000 de componente pe ora, nivel care se va majora in functie de cerere.

"Cifra de afaceri din Romania va inregistra o crestere in acest an, datorita acestui transfer de contracte, cu zece milioane de euro", a mai spus Vesa.

La nivelul anului trecut, afacerile Connectronics Romania s-a ridicat la 32,5 milioane de euro, conform oficialului companiei.

Atuuri romanesti

Facilitatile detinute de Coonet Group in Europa Occidentala se concentreaza tot mai mult catre tehnologie, dezvoltarea de prototipuri si asamblarea de produse, cu un puternic accent pe flexibilitate si pe asistenta pentru clienti, in timp ce fabricile din Europa de Est catre productie, concentrandu-se pe eficienta.

"Deocamdata, in Romania nu avem o echipa de vanzari, dar totul incepe sa se mute in Romania, cum ar fi echipele IT si de contabilitate. Aceste transferari nu se fac datorita faptului ca sunt costurile mai reduse, ci mai degraba datorita faptului ca forta de munca este mai buna", a aratat directorul general al Connectronics Romania.

Afacerile grupului, in crestere in prima jumatate a anului

In primul semestru al anului, Connect Group a avut o cifra de afaceri de de 63 de milioane de euro, in crestere fata de a doua umatate din 2012, cand s-a ridicat la 61,2 milioane de euro. Totusi, comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, cand s-a ridicat la 79,9 milioane de euro, cifra de afaceri a scazut.

Aceasta scadere a interveni, conform oficialilor companiei, din cauza incertitudinii mediului economic si reducerii ritmului de crestere a intregii piete.

Pe langa fabrica din Romania mai are fabrici in Belgia, Olanda, Germania si Cehia. Printre cei mai importanti clienti ai companiei belgiene, fondata in 1987, se numara Alstom, ASML, Atlas Copco, Atos, Barco si Philips.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Connect investitii, #investitii straine romania, #Connect piata europeana , #Angajati