Bosch isi muta inteligenta in Romania si deschide un centru de cercetare pentru subansamble auto

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 08:17
2743 citiri
Bosch isi muta inteligenta in Romania si deschide un centru de cercetare pentru subansamble auto
Bosch va investi 50 de milioane de euro pentru extinderea fabricii

Bosch va inaugura la Cluj-Napoca, odata cu deschiderea noii unitati de productie, si primul centru din Romania de cercetare si dezvoltare a concernului german.

In cadrul fabricii si centrului de cercetare si dezvoltare din Cluj-Napoca, vor lucra pana la sfarsitul anului peste 300 de angajati in domeniul productiei si dezvoltarii, au declarat pentru Business24 reprezentantii companiei.

"Activitatea noului centru de cercetare si dezvoltare Bosch de la Cluj va viza pentru inceput patru arii de activitate, respectiv dezvoltarea de software pentru Algoritmi de Procesare a Imaginilor, crearea de software embedded pentru invertoare fotovoltaice, sisteme de asistare a parcarii si conducerii si aria ingineriei de fiabilitate. Pe viitor, aceste arii de activitate se vor extinde", au spus reprezentantii Bosch Romania.

La nivel global, Bosch are mai multe astfel de centre, in care lucreaza 42.800 de cercetatori. Cercetarea si dezvoltarea joaca un rol foarte important pentru concernul, investind in 2012 suma de 4,8 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, ceea ce reprezinta 9,1% din totalul vanzarilor sale de anul trecut.

Bosch va avea, pana la sfarsitul anului, peste 300 de angajati in fabrica din Cluj-Napoca

Grupul Bosch va inaugura in Cluj-Napoca un nou centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Pana la sfarsitul anului 2013 sunt prevazute investitii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati.

In cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra pana la sfarsitul anului peste 300 de angajati in domeniul productiei si dezvoltarii. Peste jumatate dintre acestia au fost deja angajati si efectueaza in prezent un stagiu de pregatire in unul din centrele Bosch din afara tarii.

Productia in fabrica din Blaj a inceput la jumatatea anului

Bosch a inceput, din 8 iunie, productia in noua sa fabrica construita la Blaj, in Romania. In aceasta unitate de productie sunt fabricati senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto.

Compania Bosch va investi circa 50 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2013 pentru extinderea fabricii si achizitia unor noi mijloace de productie.

Pe o suprafata totala de 40.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca. Pana in 2020, numarul angajatilor implicati in productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Bosch Romania va avea peste 2000 de angajati, pana la finele lui 2012

La inceputul anului 2013 compania Bosch avea in Romania 1.400 de angajati. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui insa la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

Grupul german Bosch a avut afaceri de 180 mil. euro pe piata locala anul trecut.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#bosch romania, #centru cercetare, #investitii Bosch, #angajati Bosch , #Angajati