Bratu: Un angajat din sectorul berii genereaza 6 locuri de munca in industria ospitalitatii

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 18:57
1824 citiri
Bratu: Un angajat din sectorul berii genereaza 6 locuri de munca in industria ospitalitatii

Pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate 6 locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 la nivelul intregii economii, a declarat, marti, Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei, la conferinta "Mediafax Talks about Brewing and Hospitality".

"Sectorul berii este un stimul pentru economie, iar o interdependenta puternica exista cu industria ospitalitatii", a spus Bratu.

In acest sens, el a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Ernst&Young care arata ca pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate sase locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 in intreaga economie.

Astfel, 36.600 din locurile de munca generate de industria ospitalitatii in Romania se datoreaza vanzarii de bere, respectiv 8,5% din total.

"Acest fapt este cu atat mai important cu cat locurile de munca din industria ospitalitatii, implicit cele datorate vanzarii berii, au un pronuntat caracter de protectie sociala, fiind ocupate in special de tineri, persoane aflate la primul loc de munca si de cei care se reintegreaza pe piata muncii dupa o perioada de absenta", a mai spus Bratu.

Legatura dintre bere si industria ospitalitatii este subliniata si de faptul ca din totalul vanzarilor de bere 28% se vand prin sectorul HoReCa.

In plus, din totalul valorii adaugate generate de sectorul berii, de 509 milioane euro in anul 2011, industria ospitalitatii a beneficiat de 185 milioane euro, a mai precizat Bratu.

In opinia sa, sectorul berii reprezinta un stimul important pentru industria ospitalitatii din Romania, cat si pentru intreaga economie, astfel ca datorita gradului inalt de interdependenta orice contractie la nivelul consumului de bere se resimte la nivelul industriei ospitalitatii.

"Din acest motiv autoritatile romane trebuie sa fie permanent orientate spre gasirea acelor masuri menite sa genereze crestere economica, iar in identificarea acestor masuri trebuie sa considere mediul de afaceri un real partener de dialog", a mai aratat Bratu.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Bratu industria berii, #Bratu locuri munca , #Angajati