Bugetarii se pregatesc de greva

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 17:42
1188 citiri
Bugetarii se pregatesc de greva

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anuntat ca miercuri vor opri activitatea mai ales bugetarii, iar in cazul angajatilor din sectorul economic s-a declansat o procedura de strangere de semnaturi pentru declansarea grevei legale, transmite Mediafax.

Potrivit lui Costin, apelul liderilor confederatiilor sindicale la intreruperea lucrului este singura forma de protest care a mai ramas.

"Exista posibilitatea sa nu fie nicio reactie la apelul nostru sau activitatea sa fie oprita in 3, 4 sau 5 noiembrie, in functie de disponibilitatile fiecarei institutii.

Marti vom sti cu exactitate unde se va opri, miercuri, activitatea", a precizat, luni, liderul BNS.

Costin a afirmat ca miercuri vor inceta lucrul, in intervalul 12.00-16.00, mai ales bugetarii, pentru zona economica fiind declansata o procedura completa de strangere de semnaturi pentru declansarea grevei generale.

Potrivit lui Costin, zonele unde nu exista constrangeri politice vor fi cele care vor opri activitatea miercuri, dand exemplul sectorului administrativ.

"Am stabilit sa dam drumul la plangeri penale impotriva sefilor de institutii care au amenintat angajatii cu disponibilizarea, daca participa la mitingul care a avut loc in 27 octombrie sau daca opresc activitatea in 3 noimebrie", a mai spus Costin.

Cele cinci confederatii sindicale au facut apel la intreruperea voluntara a activitatii de catre toti angajatii, miercuri, 3 noiembrie, intre orele 12.00 si 16.00, cand este sedinta de Guvern.

Confederatia "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Meridian sunt decise sa continue actiunile de protest si reiau apelul adresat tuturor cetatenilor nemultumiti de masurile absurde ale Executivului sa se solidarizeze intr-o noua actiune de protest menita a determina Guvernul sa renunte la impunerea unor masuri absurde, informa, saptamana trecuta, cele cinci confederatii.

Cele cinci confederatii au decis sa ceara tuturor angajatilor din Romania sa intrerupa activitatea in fiecare miercuri incepand din 3 noiembrie.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#bugetari, #greva, #proteste, #angajati , #Angajati