CISCO da afara 4.000 de angajati, sub pretextul situatiei economice dificile

Joi, 15 August 2013, ora 15:53
1512 citiri
CISCO da afara 4.000 de angajati, sub pretextul situatiei economice dificile

Cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial, Cisco Systems, a anuntat ca va concedia 4.000 de angajati, reprezentand 5% din forta de munca, invocand situatia economica dificila.

Profitul Cisco a urcat cu 18% in perioada mai-iulie, al patrulea trimestru fiscal, la 2,27 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 6%, la 12,4 miliarde de dolari.

Compania estimeaza ca va inregistra costuri suplimentare de pana la 550 milioane de dolari in urma concedierilor. Cisco are 75.000 de angajati.

Directorul general al Cisco, John Chambers, a declarat ca disponibilizarile sunt determinate de ritmul dezamagitor al revenirii economice, resimtit diferit de diversele operatiuni ale companiei.

In timp ce comenzile de pe continentele americane au crescut cu 5% in trimestrul incheiat la 27 iulie, contractele castigate in Asia au scazut cu 3%, cu un declin de 6% in China, a precizat Chambers.

Actiunile Cisco au scazut cu 9,5% in prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare pe bursa de la New York.

Industria echipamentelor de retea resimte de multe ori trendurile din economie mai devreme decat alte sectoare din IT&C. Astfel, rezultatele si comentariile Cisco despre situatia economica sunt considerate un indicator timpuriu al directiei industriei IT.

Cisco a mai derulat o campanie de disponibilizari in urma crizei financiare si economice. In 2011, compania a inceput un plan de concedieri vizant 6.500 de angajati, sau 9% din forta de munca la acel moment.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#grup Cisco Systems, #producator echipamente retea, #actriuni CISCO, #concedieri companie Cisco , #Angajati