Cluj: Centrul de cercetare si dezvoltare al Bosch de la Jucu si-a inceput activitatea

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 19:10
1797 citiri
Cluj: Centrul de cercetare si dezvoltare al Bosch de la Jucu si-a inceput activitatea

Compania germana Bosch a deschis, saptamana aceasta, noul centru de cercetare si dezvoltare din Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie angajate aici 325 de persoane care isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Bosch, compania a deschis oficial, luni, noul centru de cercetare si dezvoltare din Cluj.

"Inainte de deschiderea centrului, inginerii angajati au fost trimisi la diferite unitati de cercetare Bosch din Germania si Ungaria, unde au fost scolarizati si au fost implicati in primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare si dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german in Romania. In paralel, Bosch a inceput sa testeze si sa livreze primele produse fabricate la noua unitate de productie din Cluj, a carei deschidere oficiala va avea loc anul viitor. Pana la sfarsitul anului 2013, 325 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru, care ocupa o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati", se arata in documentul citat.

Reprezentantii companiei au subliniat ca procesul de angajare pentru cercetare si productie va continua si in anul 2014.

"Bosch lucreaza la solutii durabile pentru producerea si utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. In acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementeaza solutii embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind in premiera mondiala o combinatie a tehnologiei RFID, a comunicatiei Ethernet si a senzorilor de miscare non-contact pentru controlul dispozitivelor. Pentru asigurarea calitatii Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescuta, sunt testate in noul laborator prin probe de anduranta ale prototipurilor, in conditii de imbatranire accelerata si prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. In viitor, domeniile de activitate vor fi extinse", se mai arata in comunicatul Bosch.

Din punct de vedere organizational, noul centru din comuna Jucu va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii.

Compania Bosch a investit 77 de milioane de euro in centrul din comuna Jucu.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase - Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. avand la inceputul anului 2013 un numar total de circa 1.400 de angajati si urmand sa ajunga la sfarsitul anului la peste 2.000 de angajati.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Centrul Afaceri Jucu, #centrul Bosh Jucu, #centrul cercetare Jucu , #Angajati