Compania americana AOL concediaza 10% din cei circa 5.500 de angajati

Luni, 19 August 2013, ora 08:45
1043 citiri
Compania americana AOL concediaza 10% din cei circa 5.500 de angajati

Compania americana AOL va concedia 10% din cei circa 5.500 de angajati, in cadrul unei restructurari vizand in special divizia Patch, o serie de portaluri de stiri locale din SUA.

"Planul de restructurare al Patch si alte actiuni de restructurare in cadrul companiei vor include, potrivit estimarilor, 10% din personal, cea mai mare parte fiind angajati ai Patch", se arata intr-un document transmis bursei din SUA de AOL, potrivit CNN.

Directorul general al companiei, Tim Armstrong, a declarat recent ca circa o treime din cele 900 de site-uri ale Patch au rezultatele sub asteptari in privinta traficului si veniturilor. Armstrong vrea readucerea pe profit a diviziei pana la sfarsitul anului.

AOL estimeaza costuri de 14-18 milioane de dolari in acest an ca urmare a procesului de restructurare, urmand, insa, ca economiile realizate sa aduca un impact poszitiv la profitul opertional de cel putin 30 de milioane de euro.

Sistemul de site-uri Patch a fost infiintat in 2007 si viza inlocuirea ziarelor locale. Site-urile au de obicei unul sau doi jurnalisti, care acopera evenimente locale. Armstrong s-a aflat printre cofondatorii Patch. AOL a cumparat Patch la un pret estimat la 7 milioane de dolari in 2009, cand Armstrong a devenit director general al companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#concedieri aol, #restructurare Patch AOL, #trafic site AOL, #venituri AOL , #Angajati