Compania care a dezvoltat Candy Crush Saga angajeaza 50 de specialisti IT in Bucuresti

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 15:58
2353 citiri
Compania care a dezvoltat Candy Crush Saga angajeaza 50 de specialisti IT in Bucuresti

King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, continua sa angajeze si in acest an in studioul din Bucuresti, compania fiind interesata de inca 50 de specialisti.

King Bucuresti a devenit unul dintre cei mai doriti angajatori din industria de gaming si IT&C din Romania, avand in prezent 71 de angajati.In ultimele luni, echipa a fost extinsa cu 44 de persoane.

In urma unui sondaj anual realizat de compania Universum in Suedia, King a fost desemnat cel mai bun angajator in 2013, depasind companii ca H&M, Ikea sau Unilever. Acest studiu permite angajatilor sa isi evalueze propriul angajator in functie de trei criterii: identitatea companiei, satisfactia si loialitatea fata de companie.

Studioul King din Bucuresti a fost deschis in urma cu doi ani

Studioul King este prezent in Romania de aproape doi ani, timp in care numarul de angajati a crescut de la 4 la 50.

Romani de la King se ocupa cu dezvoltarea de noi titluri, dezvoltarea de noi niveluri pentru titlurile deja existente si testarea versiunilor de Facebook si mobile ale tuturor titlurilor din portofoliul King.

In doar trei luni de la inceputul campaniei de recrutare, aproximativ 1.400 de candidati si-au depus CV-urile pentru unul din posturile oferite de King in Romania.

Extinderea echipei locale a fost necesara datorita succesului jocurilor King si nevoii de crestere a numarului de programatori care sa se concentreze pe dezvoltarea si testarea de noi titluri din portofoliul dezvoltatorului, dar si pe imbunatatirea titlurilor deja existente.

"Ma bucur sa descopar tot mai multi oameni talentati in fiecare zi si ma consider norocos sa-I pot avea alaturi, in echipa King Bucuresti. La King nu doar au numeroase oportunitati de dezvoltare profesionala si personala, ci au si posibilitatea de a fi autorii urmatorului hit al jocurilor casual, lasandu-si amprenta asupra a milioane de oameni din intreaga lume," declara Mihai Sfrijan, Head of Studio King Bucuresti.

Ce specialisti cauta King Bucuresti

Printre posturile oferite de studioul King in Bucuresti se numara QA Practitioner, Data Scientist, C++ Game Developer (Mobile), Game Developer (Flash), Java System Developer, Producer, Test Automation Engeneer si UI Designer.

Cei mai multi candidati au varsta medie de 28 de ani, sunt la nivel de medium spre senior si provin din industria IT&C, cu precadere din gaming, insa sunt si candidati care vin din domenii ca cercetare sau consultanta.

"In ultimele luni au venit din ce in ce mai multe femei la interviuri, procentul lor ajungand la 25%, ceea ce arata ca industria jocurilor nu mai este un domeniu exclusiv masculin," adauga Sfrijan.

King a dezvoltat integral in Bucuresti doua jocuri din gama sa, Gospo's Great Adventure, iar primul este Bubble Witch Saga, care a inregistrat primul milion de dolari profit in doar 41 de zile de la lansare. Echipa de la studioul King din Bucuresti lucreaza si la dezvoltarea de noi niveluri pentru Bubble Witch Saga, jocul fiind constant in topul aplicatiilor pe platformele Facebook si mobile.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#king romania, #Candy Crush, #angajari king, #angajari Romania , #Angajati