Doi sefi ai Goodyear Franta au fost luati ostatici de angajati

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 08:00
1301 citiri
Doi sefi ai Goodyear Franta au fost luati ostatici de angajati

Doi directori ai subsidiarei din Franta a producatorului american de anvelope Goodyear Tire & Rubber au fost luati, luni, ostatici de membrii unui sindicat si alti angajati, intr-o disputa legata de salariile compensatorii care trebuie platite in urma inchiderii unei fabrici.

"Directorul si seful departamentului de resurse umane au fost retinuti. Vor fi tinuti ostatici pana cand vom avea garantii ca vor fi incepute negocieri reale in privinta bonusurilor si pachetelor de salarii compensatorii pentru toti angajatii", a declarat liderul sindicatului CGT la uzina Goodyear din Amiens, Mickael Wamen, citat de Bloomberg.

CGT este unul dintre cele mai mari sindicate din Franta

Goodyear are circa 3.000 de angajati in Franta si a anuntat in ianuarie anul trecut intentia de a inchide fabrica de la Amiens.

Compania a invocat esecul de a ajunge la un acord pentru cresterea productivitatii, dupa cinci ani de negocieri cu CGT, principalul sindicat activ la fabrica. Goodyear nu a precizat o data pentru inchiderea fabricii, unde lucreaza aproape 1.200 de angajati.

Un purtator de cuvant al Goodyear nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Goodyear Franta, #Goodyear angajati, #sindicat CGT , #Angajati