IMM-uri din Bucuresti, partenere pentru practica studentilor de la ASE

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 08:00
2237 citiri
IMM-uri din Bucuresti, partenere pentru practica studentilor de la ASE

Un numar de 40 de intreprinderi private mici si mijlocii din Bucuresti au incheiat acorduri de parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE), pentru ca 200 de studenti ai Facultatii de Management sa-si desfasoare stagiul de practica in concordanta cu domeniul lor de studii si sa-si sporeasca astfel semnificativ sansele de insertie pe piata muncii, a declarat, marti, la conferinta de inchidere a unui proiect european, profesorul universitar dr. Nicolae Istudor - prorectorul ASE, responsabil cu relatiile cu mediul economic si social.

Aceasta a subliniat ca abilitatile practice dobandite de studenti pe parcursul a 90 de ore de stagiu efectiv in IMM-uri, alaturi de cunostintele teoretice acumulate de acestia in cei trei ani de studiu, i-au determinat pe multi angajatori sa le ofere imediat tinerilor un job sau sa-i recomande firmelor din grup.

Pregatirea viitorilor manageri a continuat in "companii vituale" unde procesele economice erau simulate pe computer si unde, spre deosebire de viata reala, totul era perfect: utilajele veneau la timp, iar fluxul de numerar nu avea sincope.

Decanul Facultatii de Management, prof. univ. dr. Ion Popa a explicat ca simularea manageriala s-a realizat cu ajutorul unui soft original PRELEM-21, creat in ASE si utilizat si de alte mari universitati din tara, in a carui componenta intra un set de module orientate asupra activitatilor de previzionare, cercetare-dezvoltare, investitii, comercial, productie, financiar-contabil si resurse umane.

Marti, cele mai performante echipe de management a companiilor virtuale au fost recompensate. Marele premiu, in valoare de 3.000 lei, i-a fost acordat lui Stefan Corcodel.

Potrivit lector univ. dr. Sebastian Ceptureanu, aproape jumatate din cei care au facut practica in IMM-uri au fost deja angajati si lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit, dar "procesul continua, chiar daca proiectul POSDRU s-a incheiat". De altfel, unul dintre indicatori prevede ca ponderea persoanelor asistate in tranzitia de la scoala la viata activa sa fie de cel putin 75%.

Incepand din februarie 2012 si pana in decembrie 2013, Academia de Studii Economice, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a derulat proiectul "Practica economica pentru studenti - vector determinant al insertiei pe piata fortei de munca", cu o valoare eligibila de 1,9 milioane lei, asistenta financiara nerambursabila fiind de circa 1,86 milioane lei, iar contributia solicitantului - 38.084 lei (ASE - 29.058,09 lei, iar CNIPMMR - 9.025,91 lei).

In ultimii doi, Academia de Stiinte Economice a implementat 65 de proiecte (de doctorat, post-doctorat, de practica, pentru dotare etc) cu ajutorul fondurilor europene, dintre 54 de proiecte au fost finantate prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POSDRU), bugetul total fiind de 40 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#practicia IMM, #fonduri europene studenti ASE, #practica intreprinderi mici mijlocii , #Angajati