Importanta practicii si a experientei pentru studenti inainte de angajare

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 08:26
5757 citiri
Importanta practicii si a experientei pentru studenti inainte de angajare
Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania

Daca aveti intre 18 si 25 de ani cu siguranta v-ati lovit macar odata de acest paradox: "la angajare mi se cere experienta, dar nu o pot acumula fara sa fiu angajat". Este clar ca nu este doar o problema locala, este o problema cu care se confrunta toti tinerii de pe aceasta planeta in momentul in care isi cauta un loc de munca.

Momentan ne este clar ca exista o problema care trebuie cumva abordata. Dar sa revenim la paradoxul de pornire. Nu poti acumula experienta daca nu lucrezi undeva, dar nimeni nu te angajeaza fara experienta. Iar totul poate devein un cerc vicios daca nu ai la indemana informatiile necesare pentru a iesi din el si a-ti incepe drumul unei cariere de success.

La aceasta situatie se mai adauga legislatia rigida de angajare, lipsa unor facilitati fiscale reale si nesiguranta economica din piata. Singura solutie care se intrevede aici este acumularea experientei din timpul studiilor sau efectuarea unor activitati de voluntariat si/sau practica.

De aici se naste ideea de practica de specialitate pentru studenti sau internshipuri. Oricat de nobila este ideea, ea se loveste in Romania, de un vid legislativ si o lipsa de asumare a responsabilitatii.

Universitatile nu sunt obligate sa asigure organizarea tuturor stagiilor de practica pentru studenti (o fac in procent de 30-40%), iar companiile nu pot lua un tanar in practica sau internship fara sa fie student (cu conventie de practica valida) sau fara sa il angajeze cu forme legale. Nu in ultimul rand, alinierea asteptarilor si a cerintelor de ambale parti (atata studentilor, cat si a companiilor) este destul de dificila daca provocarea nu este privita cu atentie si asumare.

Aceste lacune permit accesul unui tanar intr-o companie prin doua modalitati:

  • Avand o conventie de practica incheiata intre el, universitate si compania respectiva (fara sa fie platit).
  • Fiind angajat cu forme legale de catre companie si sa primeasca titulatura de "intern" (in acest caz trebuie sa fie si platit).
  • Pana acum conventia de practica este cel mai avantajos mod prin care o companie poate primi tineri in practica. Totusi acest lucru desparte tinerii in studenti si absolventi. Primii dintre acestia au din start un avantaj pentru ca au o universitate care sa le valideze conventia, iar ceilalti nu.

    Chiar si cu toate aceste restrictii, responsabilitatea cade mai mult pe tanarul aflat in momentul angajarii. Este putin absurd sa ne asteptam ca imediat dupa definitivarea studiilor si fara un minim de abilitati practice, un angajator sa ne primeasca cu bratele deschise.

    Perioada studiilor este esentiala pentru acumularea de experienta extra-curriculara si pentru ca tineri sa experimenteze domenii de lucru care sa ii "orienteze in cariera pe viu".

    Pe scurt, ce este de facut? In primul rand trebuie sa ne mentinem tot timpul informati. Puterea sta in detinerea informatiei, iar fara ea putem doar sa ne plangem sis a ignoram realitatea ce ne inconjoara. Fiind tot timpul up to date de programele de intershipuri, practica, workshop-uri si intalniri ce aduc companiile fata in fata cu tinerii dornici de a intra pe piata muncii, inlesneste procesul de angajare.

    Totodata, implicarea in actiuni de voluntariat ofera tinerilor o experienta relevanta de lucru, un gen de abordare corecta a "realitatii din teren".

    Nu in ultimul rand, apelati la consultanti de specialitate, cunoscatori ai pietei de HR ce va pot oferi informatii extreme de relevante si utile pentru a va incadra pe piata muncii. Ei va pot inlesni cautarile si va pot sustine in tot procesul de pregatire pentru gasirea si accesarea jobului ideal.

    Articol semnat de Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania.

    Adecco este o companie globala cu filiala si in Romania, ce ofera servicii pliate special pe nevoile clientului. Expertiza Adecco acumuleaza 50 de ani de cunostinte si tehnici moderne de lucru.

    Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
    #Cristian Pantir, #Marketing Manager Adecco, #romania angajari , #Angajati