Joi este ultima zi de depunere a Registrului General de Evidenta a Salariatilor

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 19:42
1887 citiri
Joi este ultima zi de depunere a Registrului General de Evidenta a Salariatilor

Joi este ultima zi in care angajatorii mai pot depune Registrul General de Evidenta a Salariatilor (ReGeS), fara a fi penalizati.

Cea mai mare sanctiune poate fi o amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii. Cumulat, amenda totala nu poate depasi 50.000 lei, se arata intr-un comunicat al Inspectiei Muncii, semnat de inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.

Initial, data limita de depunere era 31 octombrie, dar Guvernul a amanat acest termen pentru 15 decembrie, dat fiind ca, la momentul respectiv, doar 71% dintre angajatori transmisesera informatiile pentru inscrierea in ReviSal (aplicatia informatica prin care angajatorii infiinteaza si completeaza ReGeS in format electronic).

Angajatorii au obligatia de a transmite un registru de evidenta a salariatilor la inspectoratul teritorial

Potrivit legii, toti angajatorii au obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora. Aplicatia informatica prin care angajatorii infiinteaza si completeaza ReGeS in format electronic poarta numele de ReviSal.

Inspectia Muncii a publicat, la 6 decembrie, pe site-ul institutiei (www.inspectiamuncii.ro), aplicatia informatica ReviSal 5.0.8 pentru a fi descarcata de catre angajatori. Versiunea se conformeaza Hotararii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt modificate dispozitiile Hotararii de Guvern nr. 500/2011.

ReviSal 5.0.8 permite "introducerea si actualizarea sporurilor salariale inclusiv in valoare procentuala, astfel cum sunt prevazute acestea in contractul individual de munca", dar si preluarea datelor aferente registrului din versiunea anterioara si actualizarea nomenclatorului COR, conform clasificarii compatibile ISCO 08, reglementata prin Ordinul MMFPS nr. 1832/6 iulie 2011 si al INS nr. 856/11 iulie 2011.

ReviSal a avut in vedere si sugestiile angajatorilor

Aplicatia informatica mai permite generarea registrului ce va fi transmis catre inspectoratul teritorial de munca, precum si validarea registrului generat de catre angajatori din aplicatiile proprii de gestiune a salariatilor, altele decat ReviSal.

La noua modificare a ReviSal s-au avut in vedere si sugestiilor angajatorilor, iar acest proces va continua si in viitor, au subliniat reprezentantii Inspectiei Muncii.

Seful Biroului Legislatie-Contencios din Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, Marilena Balabuti, a precizat ca "Registrul General de Evidenta a Salariatilor (ReGeS) si aplicatia informatica de comunicare a principalelor date din contractul de munca (ReviSal) reprezinta un instrument de raportare si control folosit de catre inspectorii de munca si, in niciun caz, nu este un carnet de munca in format electronic".

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#registru evidenta angajati, #termen limita registru angajati , #Angajati