Kaufland deschide al doilea hipermarket in Iasi

Luni, 18 Iunie 2007, ora 16:46
1616 citiri

Reteaua germana de magazine de tip discount Kaufland a investit aproximativ opt milioane de euro in al doilea hipermarket din Iasi, care va fi inaugurat pe 20 iunie, a informat, miercuri, un comunicat al companiei.

Magazinul din Iasi este al 27-lea din Romania. Centrul comercial Kaufland din Iasi este construit pe un teren de 20.056 metri patrati, pe o suprafata de 6.603 metri patrati si are 304 de locuri de parcare. Hipermarketul Kaufland ofera alaturi de produse alimentare si produse de menaj, sticlarie, textile, electrice, papetarie, jucarii, articole de sezon, la care se adauga oferte speciale saptamanale.

Kaufland a investit, pana in prezent, in Romania, aproximativ 330 milioane euro. Compania a anuntat ca va investi in acest an circa 130 de milioane de euro in deschiderea a 16 hipermarketuri pe piata romaneasca. Kaufland a planuit ca pe termen lung sa deschida aproximativ 50 de unitati noi, in principal in orasele mici si mijlocii.

Anul trecut, compania a initiat un proiect in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro, pe termen lung, in Romania. Kaufland a intrat pe piata romaneasca in 13 octombrie 2005, cand a deschis un magazin in zona Bucur-Obor din Bucuresti.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro si are peste 166.000 de angajati in intreaga Europa. Pe plan international, retailerul german detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.


Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...