Managerii, candidatii cei mai interesati de schimbarea jobului in 2019 (analiza)

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 16:03
1584 citiri
Managerii, candidatii cei mai interesati de schimbarea jobului in 2019 (analiza)
Foto: Pixabay

Candidatii cei mai interesati de schimbarea job-ului in 2019 au fost managerii, in conditiile in care un manager a aplicat, in medie, la 26 de job-uri de la inceputul anului si pana in prezent, mai mult decat orice alta categorie de candidati, potrivit unei analize realizate de o platforma de recrutare online.

In total, peste 730.000 de aplicari au fost inregistrate de cei aproape 28.000 de manageri si executivi activi pe platforma eJobs.ro.

Urmatorii cei mai dinamici candidati de pe piata muncii au fost cei din segmentul mid-level si senior-level, fiecare dintre ei cu o medie de 21 de aplicari, in perioada ianuarie-noiembrie 2019. Cumulat, au adunat aproape 4 milioane de aplicari anul acesta.

Cei care au cautat o pozitie entry-level au aplicat, in medie, la cate 20 de joburi de la inceputul anului, numarul de aplicari inregistrate de ei depasind pragul de 2,7 milioane. Asta desi cele mai multe joburi existente in acest moment in piata se adreseaza celor cu nivel minim de experienta.

"Cand vine vorba de manageri, toata lumea isi imagineaza ca sunt asaltati de oferte de angajare si ca schimbarea job-ului vine mai degraba ca raspuns la o propunere primita si nu ca un efort proactiv de a gasi altceva. Cu toate acestea, 2019 a fost anul surprizelor pentru recrutori, care, potrivit cifrelor noastre, par sa fi avut mai multa lejeritate in gasirea unui manager decat a unui junior. Rata mai mare de aplicare decat in cazul celor aflati la inceput de cariera se explica si prin faptul ca o pozitie de conducere are o lista mult mai lunga de criterii care trebuie bifate de candidati si, prin urmare, angajarea se face mai greu. Din acest motiv, pentru a obtine jobul dorit, in unele cazuri, managerii sunt nevoiti sa aplice pentru mai multe job-uri decat candidatii din pozitii de entry level", precizeaza Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In ceea ce priveste categoriile de varsta cele mai mai interesate de schimbarea job-ului, pe primul loc s-au aflat candidatii cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani (22 de aplicari, in medie, pentru fiecare candidat), urmati de cei din segmentul 36-45 de ani (20 de aplicari/candidat) si de cei cu varste de peste 45 de ani (19 aplicari / candidat). Cea mai redusa activitate au avut-o candidatii aflati la inceput de cariera, care au aplicat, in medie, la 17 job-uri de la inceputul anului si pana acum.

Peste 8,2 milioane de aplicari au fost inregistrate prin intermediul eJobs.ro in intervalul ianuarie-noiembrie 2019, in crestere cu aproximativ 500.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut. In prezent, aproape 30.000 de locuri de munca sunt disponibile pe eJobs.

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania si apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. La ora actuala, eJobs.ro are un numar de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de 290.000 pe Facebook.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#studiu schimbare job Romania, #joburi Romania 2019, #angajari manageri , #Angajati