Angajatii de la Metrorex, impacati de Guvern

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:38
1281 citiri
Angajatii de la Metrorex, impacati de Guvern

Noul Contract Colectiv de Munca la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014, a fost inregistrat pe data de 17 octombrie la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) al Municipiului Bucuresti.

"O data cu semnarea Memorandumului in sedinta de Guvern din data de 25 septembrie, a fost posibila deblocarea negocierilor colective si incheierea noului Contract Colectiv de Munca la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.

Noul Contract Colectiv de Munca a fost depus si inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti in data de 17 octombrie, fapt pentru care conflictul colectiv de munca declarat deschis inca din data de 2 aprilie a fost dezamorsat", se arata in comunicatul citat.

Sindicalistii de la Metrorex si RATB au decis sa suspende, pe 11 octombrie, greva anuntata pentru luni si marti, respectiv 14 si 15 octombrie, fiind multumiti de negocierile purtate la Ministerul Transporturilor.

"Greva de luni, 14 octombrie, de la metrou a fost suspendata. Saptamana viitoare vom semna contractul colectiv de munca. Si RATB suspenda greva de solidaritate anuntata pentru ziua de marti, intre orele 4,00-16,00. In cadrul negocierilor ni s-a promis si faptul ca salariile in toate companiile subventionate vor fi indexate cu rata inflatiei, de la 1 ianuarie 2014", a spus Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Lucratorilor de la Metrou (USLM), dupa negocierile purtate pe 11 octombrie cu Administratia Metrorex.

Greva generala de la metrou, care trebuia sa aiba loc luni, 14 octombrie, fusese anuntata initial pentru data de 30 septembrie, insa actiunea de protest a fost amanata in urma negocierilor incepute pe data de 18 septembrie intre reprezentantii Federatiei din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - ROMANIA" si echipa guvernamentala.

Aproximativ 4.000 de salariati din transporturi si servicii publice din Bucuresti si din tara au protestat, in luna septembrie, in Piata Victoriei, nemultumiti, in principal, de imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Metrorex angajati, #greva Metrorex, #contract munca Metrorex , #Angajati