Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Micii intreprinzatori: ne imprumutam de la prieteni sau de la banci ca sa putem plati salariile

Micii intreprinzatori: ne imprumutam de la prieteni sau de la banci ca sa putem plati salariile

Micii intreprinzatori, afectati de lipsa lichiditatilor si de scaderea vanzarilor, spun ca au ajuns sa se imprumute de la prieteni pentru a putea plati salariile angajatilor. Recent, Uniunea Europeana a aprobat un proiect prin care cei care au microintreprinderi (firme care au maxim noua angajati) vor putea accesa microcredite (imprumuturi cu valoare financiara mica) de pana la 25.000 de euro daca angajeaza someri sau tineri.

Masura se adreseaza si somerilor care vor sa-si deschida o afacere. Incepand cu luna iunie a acestui an, 45.000 de microintreprinderi din statele membre UE ar putea fi finantate cu ajutorul acestui instrument, iar suma totala alocata pentru perioada 2010- 2013 este de 100 mil. euro.

"Acesti bani ar putea fi un nou suflu, un avant pentru cei care au microintreprinderi, pentru ca pana acum ne-am tot imprumutat de la prieteni sau de la banci, pentru a putea plati salariile.


Noi derulam un proiect pentru care am primit finantare europeana, in cadrul caruia suntem obligati sa mai angajam inca cinci persoane, ceea ce inseamna cheltuieli lunare de minim 5.000 de lei (1.200 de euro), pe care nu ni le putem permite in prezent", spune Dorel Trifan, administratorul atelierului de confectii lenjerie de pat si de corp Cata Conf, care va trrebui sa angajeze in luna septembrie cinci croitori si cusatori.


Deocamdata, nu se stie cum se vor putea accesa acesti bani, cati vor fi alocati Romaniei sau daca va exista dobanda la rambursare.


150 de firme romanesti ar putea primi cate 25.000 de euro


Proiectul a fost votat, insa urmeaza sa se elaboreze procedurile de natura tehnica", au precizat reprezentantii Ministerului Muncii. Daca banii s-ar aloca pentru fiecare tara in parte, atunci Romaniei i-ar putea reveni un plafon de acordare de credite in valoare de aproximativ 3,7 mil. euro, ceea ce inseamna ca aproape 150 de firme ar putea primi finantarea maxima, de 25.000 de euro.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori
Citeste mai multe despreangajati lichiditati microcredite salarii