O divizie a Deutsche Bank, acuzata de destabilizarea pietei

Luni, 22 August 2011, ora 10:42
902 citiri
O divizie a Deutsche Bank, acuzata de destabilizarea pietei

Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud si patru angajati ai acesteia au fost pusi sub acuzare in aceasta tara, pentru ca ar fi provocat destabilizarea actiunilor la bursa, in noiembrie anul trecut, transmite Bloomberg. citat de Mediafax.

Comisia pentru Servicii Financiare din Coreea de Sud a anuntat in februarie ca cinci angajati ai bancii germane au conspirat pentru manipularea pietei, provocand pe 11 noiembrie reducerea capitalizarii de piata a indicelui Kospi cu 27 de miliarde de dolari, in ultimele zece minute ale tranzactiilor.

Deutsche Bank nu a mai avut dreptul sa efectueze tranzactii cu actiuni si instrumente derivate in nume propriu timp de sase luni, incepand cu 1 aprilie, aceasta fiind cea mai aspra penalizare aplicata unei companii de brokeraj din aceasta tara.

"Este regretabil ca procuratura din Seul a decis sa puna sub acuzare divizia de brokeraj Deutsche Securities Korea (DSK)", se arata intr-un comunicat al bancii germane, in care se arata ca DSK neaga acuzatiile.

Deutsche Bank a precizat ca operatiunile bancii in Coreea de Sud nu sunt afectate.

Banca a refuzat sa dezvaluie identitatea angajatilor pusi sub acuzare, care sunt fie suspendati, fie in concediu fara plata si nu sunt implicati in activitati bancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#deutsche bank, #destabilizarea pietei, #divizie brokeraj , #Angajati