Orange, call-center pentru angajatii din teritoriu

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 11:27
1695 citiri
Orange, call-center pentru angajatii din teritoriu

Comunicarea interna este un puternic element motivator, mai ales in companiile mari, in care informatia tinde sa circule mai dificil.In cadrul companiei de telefonie mobila Orange Romania functioneaza de un an si jumatate un call-center al departamentului de resurse umane dedicat mai ales angajatilor care se afla in provincie.


"Compania are o raspandire geografica in toata tara, iar prin intermediul acestui call-center angajatii se simt mult mai aproape de sediul central, simt ca pot sa vorbeasca direct, oricand cu un om din departamentul HR. Inainte se simteau izolati; cand ai oameni la Arad, Baia Mare, Oradea sau Suceava, e normal sa se simta izolati de Bucuresti", a declarat pentru Business Standard Roxana Rotaru, director de Resurse Umane in cadrul Orange Romania.


Trei angajati din sediul central al Orange raspund zilnic intrebarilor a 2.800 de angajati din provincie. "Am inceput cu doi oameni si apoi am extins call-centerul la trei. Intr?o companie care are raspandire in toata tara, e important pentru oameni", spune directorul de Resurse Umane al Orange Romania.


Angajatii apeleaza la call-center in cazul in care nu gasesc informatiile pe care le cauta pe site-ul de resurse umane de pe intranet sau la superiorul direct. Zilnic, se primesc in medie o suta de apeluri care vizeaza procedurile de resurse umane, politicile HR, solicitari de adeverinte.


In cadrul companiei functioneaza deja un call-center dedicat clientilor, asadar, pentru Orange, crearea unui mini call-center dedicat departamentului HR a presupus doar adaptarea resurselor existente.


"Au fost utilizate sistemele din centrul de relatii cu clientii si au fost adaptate aplicatiile CRM pentru a servi acestui scop", explica Roxana Rotaru.


Orange a depasit pragul de zece milioane de clienti anul trecut si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 163 milioane de utilizatori pe cinci continente.


La finele anului 2007, Orange Romania a avut venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent.


Competitorii Orange pe piata locala sunt companiile Vodafone, Cosmote, Zapp.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...