Patronatele: Ministrul de Finante sechestrat, efect dezastruos pentru investitii

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 13:01
1466 citiri
Patronatele: Ministrul de Finante sechestrat, efect dezastruos pentru investitii

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) sustine ca protestele neautorizate ale angajatilor din sistemul de finante pericliteaza grav stabilitatea economica a Romaniei, impiedicand mediul de afaceri sa-si desfasoare activitatea normal si indepartand posibilii investitori, transmite Mediafax.

Potrivit ACPR, in actualul context economic, blocarea sistemului de finante inseamna pierderea oricarei sanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetatenilor.

"Exista multe alte categorii sociale afectate de criza, atat din mediul bugetar, cat si privat, care au inteles ca situatia obiectiva obliga la masuri speciale si care isi continua activitatea tocmai pentru a repune economia pe picioare", se arata intr-un comunicat al Aliantei. 

ACPR considera ca rezolvarea nemultumirilor protestatarilor se poate face printr-un dialog intre Guvern, patronate si sindicate.

"Solutia realista pe care trebuie sa o avem in vedere este de a debloca economia si de a lucra impreuna pentru ca nivelul de trai sa revina la cel de dinaintea crizei si nu de a opri activitatea asteptand ca de undeva sa apara bani care nu au de unde sa apara", potrivit ACPR. 

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania isi exprima dezaprobarea fata de orice actiuni violente.

"Imaginea unei tari in care ministrul de Finante este sechestrat de angajati in institutia publica pe care o conduce va avea un efect dezastruos asupra investitiilor", sustine ACPR.

Alianta mai arata ca blocarea activitatii Trezoreriei opreste efectuarea oricarei plati catre bugetul de stat "si cu atat mai putin vor fi bani pentru salariile bugetarilor". 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#patronate, #proteste, #functionari, #economie, #angajati , #Angajati